ANNOVINO Lednice představilo speciální „medová vína“

Vinařství ANNOVINO Lednice v sobotu představilo na stánku Jihomoravského kraje jednu ze svých specialit, a to nápoj na pomezí vína a destilátu, ve kterém se snoubí víno, ovoce a med. Pod názvem HONEY´S - Wine&Fruit&Honey si jej nechalo patentovat a nabídlo návštěvníkům jeho vychlazenou podobu, i když HONEY´S se může stejně tak konzumovat i jako horký nápoj.

Kromě této speciality s příchutí černého rybízu, maliny, meruňky a hrušky lákali zástupci vinařství návštěvníky na zážitky do Valtického podzemí, kde ANNOVINO pořádá různé akce či ochutnávky vína.

„Naše vinice se vyznačují vysokým obsahem vápníku, proto jsou i naše vína svěží, ovocitá, lehká a minerální. Tím jsou typická a proto je zákazníci vyhledávají,“ říká na stánku manažer prodeje Radek Prokeš. Kromě chuťových charakteristik jsou vína specifická i svým nápaditým designem, na kterém se objevují otisky zkamenělin.

Není to náhoda – mušličkový vápenec, který byl kdysi součástí vápencových útesů historických moří, byl použit i na stavbu vinařství, které se tak může pochlubit českým rekordem: jde totiž o největší budovu z mušličkového vápence tvořeného zkamenělinami. Ve vinařství také najdete největší kolekci dřevěného nábytku, vytvořeného z materiálu starých vinných sudů. A kusy mušličkového vápence nyní logicky a hezky dekorují i veletržní expozici.

„Na náš stánek přišla řada lidí, kteří naše vinařství navštívili a byli potěšeni, že nás našli i tady na brněnském výstavišti. Zastavují se u nás známí, kteří pěstují víno nebo s ním obchodují, takže jsme rádi, že se tu můžeme prezentovat,“ dodává Radek Prokeš.