Translation is not available.

První podniky foodparku odtajněny: Ochutnej svět

Obří foodfestival, který se koná současně s cestovatelskými veletrhy GO a Regiontour, prozrazuje restaurace, bistra, podniky a projekty, které v pavilonu F potkáte. Takže, jaké dobroty na vás na GO to FoodPark čekají?

Na foodfestivalu čekají návštěvníky hned čtyři sekce - 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka, Ochutnej Svět - foodtruck edition, Bary a tradiční potravinový trh Foodpark.

Ochutnej svět
Kompletní přehled "Co ochutnáš"

Padagali

Náš tým zkušených rodilých kuchařů pro vás připraví vynikající tradiční pokrmy indické kuchyně. Vaříme opravdu autentická indická jídla, se vší ostrostí, vůní a barevností. V Indii je paleta chutí pestrá. Od chilli, přes kardamon, kurkumu až po zázvor nebo kari a garam masala směsi. Jméno naší restaurace jsme nevybrali náhodou. Padagali - malá horská vesnice severoindického státu Uttarákhand, je totiž domovem našich kuchařů.

  • Mexeso

Nabízíme mexické quesadilly - hovězí a pro vegetariany úplně bezmasou sýrovou variantu, na zobání k pivu či vínu máme teplé Nachos se sýrovou omáčkou.

  • El Romero

Můj příběh v ČR začal v roce 2013. Moje kuchyně se vyznačuje kombinací andaluské tradice s chutnou a zdravou středomořskou kuchyní. U vaření nedělám kompromisy a používám kvalitní ingredience. Mým nejlepším přítelem je extra panenský olivový olej z Andalusie, který rád přezdívám tekutým zlatem. Jméno „EL ROMERO“ znamená v češtině “ROZMARÝN”, což je rostlina, která v Andalusii symbolizuje naši gastronomii a představuje čerstvost, vůni a skvělou chuť. ROMERO bylo však také příjmení mé babičky, která mi předala lásku k vaření. Tento projekt vznikl na počest jedné úžasné ženy.

  • Guacamole always fresh

Tradiční mexický recept ... Guacamole. Sortiment quesadillas pro všechny, s využitím avokáda v celé naší nabídce. Najdete nás hlavně na trzích a festivalech v Praze.

  • U Dřeváka Beer&Grill

Burgery. Wrapy. Sendviče. Hotdogy. Řemeslná piva.

  • Uganda Exotic Food

Ty pravé africké speciality ochutnáte na stánku Uganda Exotic Food.

  • Le Vafle

V roce 2017 jsme začali na vánočních trzích a to hned na dvou. Na náměstí Svobody a Moravském náměstí. Celý rok 2018 jsme jezdili po různých festivalech a zjistili jsme, že se chceme usadit, a proto jsme v Brně vybudovali pevnou vaflárnu. Na festivalu vám připravíme voňavé, křupavé, slané i sladké, tradiční i netradiční vafle.

  • Papaj the foodtrailer

Papaj - to je papanie pre každého. Pre malých, veľkých, ba aj pre tých najväčších labužníkov, ktorí majú radi poctivú domácu váru, ale aj pre tých, ktorí si radi vyberajú. Zahryznúť sa môže naozaj každý, pretože papaj ponúka vegánske bezlepkové jedlo, ktoré ulahodí každému brušku. Hlavnou ingredienciou všetkých jedál je láska a to sa pozná.

  • GULE food truck

Jsme sociální podnik vytvářející pracovní příležitosti pro zdravotně znevýhodněné osoby, který realizuje projekt s názvem GULE (Gastronomie Umožňující Lidem Existovat). Hlavním produktem food trucku GULE jsou čerstvě připravené tvarohové mini koblížky s různými variantami polev, posypů a k nim podávaná výběrová káva ze severočeské pražírny Sweet City Coffee – v současné době Brazílie z oblasti Minas Gerais. Naším cílem je upozornit na skutečnost, že i jedinci s handicapem jsou schopni kvalitního pracovního výkonu.

  • Pablo Escobar

Přijď se přesvědčit i TY, že hamburger není jen obyčejný kus mletiny v housce. Všechny suroviny co najdeš v Pablových burgerech, prošly pečlivým výběrem a věř že žádný dodavatel chemických dobrot a polotovarů u nás nemá nejmenší šanci. Proto si pečeme hamburgerové pečivo a vytváříme vlastní omáčky. Jen tak si můžeme být 100% jisti naši kvalitou. Máme heslo je kterého se držíme, "LA ELECCIÓN ES SUYA" volba je na Vás, my si zvolili: Čistě, čerstvě a chutně , nebo vůbec.

  • Husí játra

Už několik desítek let na našem trhu chybí to, co jako malé milovaly naše babičky. Spoustu let nám chybí to, co se tu vždy jedlo a na čem si lidé pochutnávali staletí. To, co na našem trhu za rozumnou cenu chybí, jsou poctivá husí játra z tučných hus! Husí játra jsou výjímečnou delikatesou a dají se připravit jak ve studených, tak teplých variacích. Dají se péct, smažit, připravovat ve vodní lázni, dají se s nich dělat paštiky, teriny aj.

  • Tropico

Jsme česká rodinná firma, dodavatel mražených tropických a tuzemských ovocných a zeleninových koncentrátů a pyré. Naše produkty jsou jedinečné svým uchováním v mraženém stavu, kdy jsou zachovány tolik tělu prospěšné vitamíny a další prvky. Naše džusy neobsahují žádný přidaný cukr, barvivo, aroma ani konzervanty. Jsou to produkty stvořené čistě přírodou.
Svoje uplatnění najdou jak ve školních jídelnách, restauracích, barech, kavárnách, domácnostech, tak i u výrobců ovocných piv, dezertů, mléčných výrobků. A v neposlední řadě v hotelech a penzionech jako součást snídaňového cateringu.

  • Leháro

Co ve vás vyvolává slovo „leháro“? Pocit pohody, příslib klidu? Tak pohodu si opravdu užijete, navíc u skvělého jídla. Tohle Leháro je totiž příjemná restaurace, kde si pochutnáte na menu z těch nejlepších surovin. A jeho chutě si sami tak trochu poskládáte. Restaurace je zaměřena na světovou, především pak jihoafrickou kuchyni – právě odsud totiž pochází zdejší šéf kuchyně. Důraz klade hlavně na domácí zpracování čerstvých surovin s využitím těch sezónních.

  • Radek´s Kitchen

Americký food truck s českým srdcem nabízí stylový street food z různých koutů světa. Těšit se můžete na kubánské sendviče, zapečené mexické tortilly, tacos, nachos, hot dogy, churros a další speciality.

  • Toastmaker make a toast

Toastmaker je nový koncept streed-foodu, který spojuje dobré jídlo a lásku k Brnu. Kluci od Toastmaker vám ve svém prvním menu přinášejí mix těchto dvou radostí, aby potěšili milovníky masa, ryb, zeleniny či sladkého pokušení. Přijďte ochutnat kousek Brna na jejich premiéře na GO to Foodpark festivalu! Těší se na vás Toastmaker make a toast.