GO a Regiontour

Übersetzung nicht verfügbar.

Východní Čechy cílí v roce 2020 na návštěvníky hradů a zámků

Pardubický a Královehradecký kraj letos na veletrh GO a Regiontour spojily síly a svou hlavní prezentaci zaměřili na hrady a zámky. Samostatně pak návštěvníky nalákají na krajské dobroty nebo exkluzivity.

Hlavní společný panel o hradech a zámcích ponese ústřední motiv baroko. „Snažili jsme se naši prezentaci ucelit do jednotného konceptu, který zastřešuje barokní sloh. Východní Čechy jsou totiž jejím hrdým nositelem,“ řekla Alena Horáková za Pardubický kraj. Hlavní turistické destinace pro letošní rok budou zámek Opočno, Na Náchodě, Ratibořický zámek, zámek v Litomyšli a hrad Svojanov.

Pardubicko nabídne koňskou turistiku

Téma samostatného panelu pro Pardubický kraj bude Po stopách koňských kopyt. „Národní hřebčín v Kladrubech byl loni v létě nově zapsán na seznam UNESCO. Pro kraj to mělo mimořádný úspěch, proto se letošní veletrh bude specializovat na koňskou turistiku,“ potvrdila Horáková.

Mezi hlavní destinační cíle turistů však podle nejnavštěvovanějších krajských atrakcí byly: Stezka v oblacích na dolní Moravě, Východočeské muzeum v Pardubicích, zámek Pardubice, hrad Svojanov, nebo Muzeum loutkařských kultur v Chrudimi.

Významné výročí se letos v létě odehraje v Královéhradeckém kraji

Na veletrh přivezou témata jako lázeňská turistika, cykloturistika nebo kongresová turistika, která se zaměřuje na výměnu odborných vědeckých poznatků a zkušeností za pomocí odborných seminářů a školení. „Zaměřovat se budeme také na prezentaci Krkonoš, Broumovska nebo královských a skalních měst,“ řekla Vlasta Kratochvílová, vedoucí odboru cestovního ruchu pro Královehradecký kraj.

Královéhradecko také na veletrhu zdůrazní sto čtyřicáté výročí od narození architekta Josefa Gočára. „Josef Gočár se krátce po svém narození s rodiči přestěhoval do lázeňského města Bohdanče. V Pardubicích navštěvoval školu a po pražském architektonickém vzdělání se do našeho kraje vrátil a postavil zde významné architektonické skvosty,“ dodala Kratochvílová.

Josef Gočár patřil k nejvýznamnějším českým architektům první poloviny 20. století. V Hradci Králové navrhl například Masarykovo náměstí, schodiště při kostele panny Marie, Koželužskou školu a Ambrožův sbor církve československé husitské.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše