GO a Regiontour

Übersetzung nicht verfügbar.

Zelená Slovinsku sluší. Čeští turisté stále častěji objevují krásy země

Země, která cílí na ekoturismus a přírodní památky, lákala návštěvníky veletrhu Go a Regiontour na atraktivní destinační cíle. Do své prezentace zařadili například Alpy, Lublaň nebo jezero Bled.

Pestrou letní dovolenou s vyváženými prioritami nabízí právě Slovinsko, které pro většinu českých rekreantů znamená pouze tranzitní zemi směrem dolu k moři. „Zájem o Slovinsko u Čechů stoupá více než v minulých letech. Především se o něj zajímají ti více proaktivní turisté," řekl Michal Kúra ze slovinské centrály cestovního ruchu.

Slovinsko je vhodné pro aktivní pobyty, protože nabízí spoustu zážitků na různých částech země. Slovinsko tak klidně objedete během pár dní,“ řekl Petr Krč z CK ATIS, která též do Česku blízké země pořádá zájezdy. Vhodné je tak pro takzvaný road trip dovolené, tedy dovolené na čtyřech kolech.

Slovinsko má také velmi známé destinace v alpských oblastech. Turisté míří převážně na západní Alpy, kde je také nejvyšší hora Triglav. „Jednou z dosud málo objevených destinací jsou přitom rakouské Alpy, které jsou více ve středu země. Nachází se tam zajímavé dvou kilometrové kopce, které jsou vhodné pro všechny typy sportovců,“ dodal Krč. Samozřejmostí pak byla prezentace slovinských tahounů: jezera Bled nebo Lublaně.

Navštivte oblasti, které nejsou zasaženy overturismem

Právě v oblasti středozemí se také nachází Velika Planina, jenž nabízí historii a ekologickou rovnováhu. V místě stojí skanzeny a dřevěnky, které jsou roztroušené mezi lesy a řekami. Druhou méně známou turistickou oblastí je Česká Koča na Jezersku. Chata stojí už celé století pod severními skalami Grintovce, na okraji propadu nad údolím Ravenské Kočny. Chata leží ve Spodních Ravnech v nadmořské výšce 1543 metrů. „Českou Koču přitom pomáhali stavět právě čeští horolezci. Dodnes tam tak Čechy vítají s úsměvem a teplou polévkou," dodal Kúra.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše