Stavební veletrh Brno

Übersetzung nicht verfügbar.

Poskládat si dům jako z kostek nabídne společnost PURLIVE

Máte stavební pozemek a rádi byste bydleli ve vlastním? Pokud nepotřebujete hned celý dům, stačí začít s Kůlnou od PURLIVE. Jedná se o modulární dřevostavbu, kterou můžete přistavovat a přestavovat, jak se bude vaše rodina rozrůstat. Kůlna je moderní způsob bydlení využitelný i pro občanské stavby, kanceláře a další objekty.

Kůlna se skládá z jednoho nebo více modelů, které jdou vzájemně propojovat a nastavovat. „Můžete si zvolit některou z hotových variant a měnit je i po dokončení stavby nebo si rovnou poskládat bydlení podle svého přání. Jednotlivé moduly jsou vyrobeny s maximální přesností. Jen tak do sebe totiž všechno zapadne přesně jak má. A zájemci pak mohou bez obav přistavovat další moduly,“ řekla za společnost PURLIVE Hana Jechová.

Materiály, které šetří energii

Kůlna je dřevostavba stavebního systému PURLIVE a celosvětově používaných izolačních panelů SIP. „Znamená to, že veškeré použité materiály šetří energii. Menší dřevostavby jsou navíc oproti obytným domům už z podstaty ekologičtější,“ vysvětlila Jechová. Jádro každé varianty tvoří takzvaný základní modul. Do něj společnost naprojektovala kuchyni, koupelnu a další prostor s více než 17 m2 obytné plochy. „Dispozice modulů je navržena tak, abyste mohli i v budoucnu připojit další části a získat třeba novou ložnici, pracovnu nebo dětský pokoj,“ dodala Jechová.

Jako dětská skládačka

Kůlna „S“ v nejmenší velikosti připomíná garsonku a hodí se hlavně pro jednotlivce nebo páry, které chtějí bydlet ve vlastním. Vhodná je ale i jako rekreační ubytování, dům pro hosty nebo přístavba k již stojícímu domu.

Rozšířená verze Kůlny s pomyslným označením „M“ zahrnuje kromě základní varianty „S“ další modul s místností pro skladování a dvěma ložnicemi. „Jedna z nich se skvěle hodí jako dětský pokoj. Navíc nový modul můžete připojit z obou stran a také to všechno ještě rozšířit do varianty L,“ řekla Jechová. S touto variantou se jedná už o klasický rodinný dům, Obytná plocha o téměř 76 m2 zahrnuje dva pokoje, ložnici, obývací pokoj, kuchyni a koupelnu s WC.

Vícegenerační bydlení s touto skládačkou také není problém. Poslední varianta „XL“ je sestavena z pěti modulů, které jsou umístěny do dvou pater. Celková výměra poté činí 115 m2.

Weitere News von der Messe

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše