ANIMAL TECH

Translation is not available.

Po kalíšku… té nejlepší medoviny!

Celkem 85 vzorků medoviny od profesionálů i amatérských výrobců posuzovala odborná porota v soutěži Medovina roku Brno 2019, jejíž výsledky dnes v poledne slavnostně vyhlásil Marek Linger v rámci tradiční včelařské výstavy. Kdo se dnes přišel podívat do pavilonu G1 na stánek včelařských spolků, mohl si tak vybrat z jednotlivých soutěžních vzorků rozličných chutí i barevných odstínů, po kalíšku ochutnat a posoudit, nakolik se jeho osobní chutě shodují s názory odborné poroty.

Hodnotitelé porovnávali medovinu ve čtyřech kategoriích – přírodní, bylinná, ovocná a barikovaná. Mezi profesionály si nejlépe vedl Jan Kubeš, který s přírodní medovinou, medovinou Cabernet a medovinou bezinkovou ovládl první tři kategorie. Mezi barikovými medovinami od profesionálů byla nejvýše ohodnocena přírodní medovina z dubového sudu Marcela Třasoně.

V kategorii amatérských výrobců byla největší konkurence mezi bylinnými medovinami. Prvenství mezi třicítkou soutěžních vzorků patřilo domácí medovině Jiřího Sokola. Mezi barikovanými nejvíce chutnala medovina Jana Štýbra, mezi ovocnými pak domácí Vilíkova vášeň – višňová Pavla Veverky a mezi přírodními medovinami zvítězila Dofkova domácí medovina Aleny Dofkové.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše