TECHAGRO

UPOZORNĚNÍ - Klamavá služba International Fairs Directory

Firmy Fair Expo, Jessie Data, Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky či zaslané faktury zásadně nereagovali.

V únoru 2020 se opět objevila nabídka International Fairs Directory, která zasílá vystavovatelům formulář k aktualizaci dat na www.inter-fairs.com. Tento formulář je však objednávkou pro firmu sídlící v Kostarice.

Koncept této a dalších  pochybných nabídek je vždy stejný. Na základě kontaktů získaných zřejmě z volně dostupné elektronické verze katalogu vystavovatelů našich veletržních akcí jsou našim klientům rozesílány anglicky psané formuláře, které se na první pohled tváří jako bezplatná aktualizace údajů v internetovém katalogu. Není tomu tak. Po jejich vyplnění a odeslání přijde klientovi faktura na úhradu přesahující 1200 EUR za rok. Teprve poté podvedený klient zjistí, že ve skutečnosti podepsal objednávku placených služeb, a to dokonce na tři roky bez možnosti výpovědi. Případně přijde rovnou faktura za rozšíření reklamních služeb.

Doporučujeme našim klientům, aby pečlivě pročetli podobné „nabídky“ dříve, než se rozhodnou je vyplnit a odeslat. Pokud tak přesto učiníte a nechcete za „nevyžádané služby“ platit, pak vám doporučujeme, abyste zaslali provozovateli katalogu, který je uveden drobným písmem až na konci objednávky oznámení, že odstupujete od smlouvy z důvodu podvodného jednání. Na jakékoli další výzvy o zaplacení pak již nijak nereagujte, eventuelně pohrozte trestním oznámením.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše