IDET

Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky

Institute of Blast & Impact Proof Concrete, s. r. o.

Vytisknout
IČO: 5235642

Společnost INSTITUTE OF BLAST & IMPACT PROOF CONCRETE - IBIPC je přední dodavatel bezpečnostních řešení pro obranný průmysl, kritickou infrastrukturu i civilní obranu, které chrání lidi, obchod a společnost.
Výrobky IBIPC z ultra-vysoce pevného drátkobetonu s unikátní schopností pohlcování kinetické energie vyvinuté ve spolupráci s vědci z ČVUT Praha a Univerzitou obrany Brno byly certifikovány Vojenským výzkumným ústavem s.p. dle normy NATO STANAG 2280:2016 na balistickou, výbuchovou a střepinovou odolnost nejvyšších hodnot: A5, C4, D6. Vlastnosti deklarované patenty jsou ověřeny certifikátem ve Státní zkušebně ČVUT Praha. Duševní a průmyslová práva produktů chráněna Evropským patentem a průmyslovými vzory.
Bezpečnostní prvky IBIPC poskytují vysokou míru ochrany cílům prvního napadení, objektům důležitým pro obranu státu, vojenské i civilní infrastruktury, chrání proti hrozbám sabotáže a teroristického útoku, hybridnímu útoku a útoku profesionální armády. Nově vyvinutá ucelenou řada světově jedinečných HI TEC bezpečnostních prvků přináší schopnost rychle reagovat na definované hrozby v případě mimořádné situace, stavu ohrožení státu a válečného stavu. Od bezpečnostních laviček přes balistické stěny, checkpointy a bunkry s filtroventilačním systémem po zodolněné kryty vojenských letadel.
IBIPC je spolu s americkou Singleton Group International zakladatelem mezinárodního Joint Venture Trusted Alliance, a členem Security Bunker Alliance. Je spolehlivým partnerem pro Armádu, Polici, Bezpečnostní složky a Civilní obranu zejména států EU a NATO.

UMÍSTĚNÍ: Pavilon P přízemí / 077

Adresa firmy

Adresa

Jihlavská 2512/34
591 01, Žďár nad Sázavou
Česká republika Zobrazit sídlo na mapě
Tel:
+420 244 400 940

Certifikáty

NATO STANAG 2280

ČVUT PRAHA

VVÚ/RMI

Zastoupené značky

TRUSTED ALLIANCE

5.1 Mechanické prostředky zabezpečení

Obory činnosti

5.1

Mechanické prostředky zabezpečení

PRODUKTOVÁ ŘADA 2023 VYUŽITÍ OCHRANNÝCH PRVKŮ IBIPC.

Vyvinuto ve spolupráci s ČVUT Praha a Univerzitou obrany, testováno a certifikováno Vojenským výzkumným ústavem. Všechny prvky IBIPC mají požadované certifikáty podle normy NATO STANAG 2280:2016 Edice 2, a splňují podmínky vysoké ochrany před ručními těžkými zbraněmi, střepinovým účinkem a výbuchy následující úrovně:

A5 – Střela 14,5 x 114 API M32,
C4 – Raketa 107 mm / Minometný granát 120 mm,
D6 – Odolnost do 50 kg TNT.

Průzory prvků Bunkr, Kryt a Checkpoint jsou osazeny neprůstřelným balistickým sklem dle normy NATO STANAG 4569 úrovně IV.

Bezpečnostní prvek Bunkr, Kryt a Checkpoint splňuje adekvátní podmínky ochrany cestujících v obrněných vozidlech podle normy NATO STANAG 4569 před údery kinetickou energií, dělostřelectvem a výbuchy improvizovaných výbušných zařízení úrovně IV.

Povrch všech prvků ošetřen základním krycím nátěrem UNIVERSUM CAMOUFLAGE PATTERN, v opci osm dalších kamuflážních barev dle standardu NATO M.E.R.D.E.C.

BALISTICKÉ STĚNY.
A. Ochrana vojenské infrastruktury
Letecké úly, stanoviště řízení letů, velitelská stanoviště, stanoviště radarových systémů, skladů leteckého paliva, stanovišť protivzdušné obrany státu a ostatních vybraných objektů letištní infrastruktury.
Muničních skladů, skladů pohonných hmot, parků bojové techniky, stanovišť protivzdušné obrany, objektů velení a ostatních důležitých objektů pozemní infrastruktury.
B. Ochrana civilní infrastruktury.
Elektráren, trafostanic, důležitých skladů pro zásobování obyvatelstva, zásobárny pitné vody, nemocnice a jejich náhradní generátory a ostatní důležité objekty civilní infrastruktury.

MOBILNÍ BUNKRY.
Prvosledové stanoviště ke zpomalení či zastavení útoku protivníka. Variabilně osazené univerzální segmenty se střílnami, průzory, pancéřovými dveřmi, nouzovým východem a filtroventilačním systémem. Umístění Mobilního bunkru v terénu dle taktické situace, konfigurace vyrobena na klíč dle zadání klienta.

KRYTY CIVILNÍ OBRANY.
Použití jako prostředek úkrytu civilních osob v případě leteckého napadení nebo odstřelování raketovým vojskem a dělostřelectvem. Umístnění instituce, školky a školy, nemocnice, kritická infrastruktura atd. Ochranu lze zvýšit zakrytí pytlem s pískem nebo uložením do země.

CHECKPOINTY.
Pro posílení obrany na státní hranici, zesílení vnějších perimetrů vojenských a civilních letišť, zesílení obrany na mostech a důležitých tranzitních tepnách, zesílení obrany kritické a civilní infrastruktury.

BALISTICKÉ BETONOVÉ LAVIČKY A KVĚTINOVÉ BOXY.
Pro zesíleni obrany vnitřních perimetrů vojenských a civilních letišť, ochrany cizích ambasád, budov veřejné samosprávy, přístupových komunikací do městských center, obrany kritické infrastruktury, jak vojenské, tak civilní.

BALISTICKÉ DESKY.
Pro zesílení stěn důležitých staveb infrastruktury, vojenských objektů a objektů ochrany obyvatelstva.

BETONOVÉ JEHLANY.
Pro vytvoření zátarasů na státní hranici, zátarasů na hlavních transportních tepnách, přístupových cestách k městským aglomeracím, důležitých mostů a vodních toků, přístupových komunikacích k objektů kritické vojenské a civilní infrastruktury.

BETONOVÉ SMĚSI.
K rychlé opravě drah letišť, mostů a komunikací.
TUNELY K OCHRANĚ KABELŮ VYSOKÉ PRIORITY
Systém sloužící k ochranně elektrického vedení, optických kabelů, IT pracovišť, a systému IOT technologií kritické vojenské a civilní infrastruktury.

ZESÍLENÉ ÚKRYTY LETADEL.
Nepostradatelná součást letištní infrastruktury pro bojová letadla. Prostorově tuhý a odolný polotubus k bezpečnému ukrytí stíhacích letounů na vojenských základnách, zejména v hraničních oblastech. Schopnost eliminace propustnosti radiového, infračerveného a jaderného záření.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše