Motosalon

Übersetzung nicht verfügbar.

Deset největších pecek doprovodného programu letošního Motosalonu

K Motosalonu každoročně neodmyslitelně patří bohatý doprovodný program. Letos si na své přijdou milovníci adrenalinu v rámci vystoupení kaskadérů Crazy Day, která letos poprvé doplní třídenní soutěž česko-slovenských kaskadérů Czech Stunt Grand Prix. Letos poprvé veletrh doprovodí soutěž motocyklových přestaveb Czech Custom Grand Prix, naopak již tradičním bodem je vyhlášení vítězů ankety Motocykl roku. Zajímavé bude nesporně vystoupení moto gymkhanistů nebo tematické workshopy brněnského Automotodromu. Další dávku zábavy i poučení přinese motoškola Míry Lisého nebo týmu Bezpečně na motorce a milovníkům dobrodružství a cestování jsou určeny oblíbené cestovatelské přednášky se známými Vandráky, Jardou Šímou a dalšími. Kdo bude mít motorek plné zuby, může si od nich odpočinout v Burger aréně.

Přestavby, přestavby nejsou Hrůza - Czech Custom Grand Prix

Premiéru si na Motosalonu odbyde mezinárodní soutěžní výstava upravených strojů a unikátů Czech Custom Grand Prix. V čele pořadatelského týmu je Ondřej Hrůza, který posledních 15 let stál za obdobnou akcí v Čechách. Czech Custom GP má ambici stát se největší soutěží přestaveb v regionu střední a východní Evropy. Nejlepší stroje navíc mají šanci postoupit do celosvětového finále soutěže přestaveb. V pavilonu F se představí kolem stovky strojů v deseti kategoriích.

Crazy Day včele s Holubem

Již tradiční doprovodnou akcí jsou vystoupení jezdců kaskadérského týmu Crazy Day. Návštěvníci se letos mohou opět těšit na "jízdy smrti" po zadních a předních kolech, jízdu na moto bez předního kola, synchronní jízdy, show na skútrech včetně populárních skoků do dálky, vystoupení parkouristů nebo in-linerů. Je již tradicí Crazy Day, že připravuje program i pro děti, aby je show zaujala a měly se na co těšit. „V loňském roce byl velkým úspěchem dinosaurus, pro rok 2020 připravujeme nové překvapení”, uvedl šéf CD Honza Holub.

Czech Stunt Grand Prix předvede kousky dosud nevídané

Letos poprvé se na veletrhu uskuteční soutěž motocyklových kaskadérů. Jezdce z řad profesionálů i amatérů čeká soutěž ve tříminutovém volném stylu. Od čtvrtku 5. března budou probíhat v aréně volné tréninky. V pátek čekají jezdce kvalifikační jízdy. V sobotu budou probíhat semifinálové jízdy plus velice atraktivní program. Nedělní den bude ve znamení finálových jízd a následného slavnostního vyhlášení výsledků.

Chceš motorku? Hlasuj v anketě Motocykl roku 2020!

Součástí sobotního večera na Motosalonu bude vyhlášení vítězů ankety Motocykl roku 2020. Do ankety bylo nominováno 33 vozidel rozdělených do 5 kategorií od 18 vystavovatelů. Ti, kdo se zapojí do hlasování, mohou vyhrát jak hlavní cenu 100.000 Kč na nákup motocyklu a další desítky hodnotných cen od partnerů.

O zážitky z cest se podělí Vandráci i Martin Písařík

Ve čtvrtek od 15:30 vyzpovídá Standa Berkovec Vandráky Pavla Lišku a Honzu Révaie. Dozvíte se vše o jejich cestovatelských zážitcích a určitě dojde i na nějaké zajímavé perličky z cest! Koneckonců, tato dvojice je vždy zárukou humoru a originálních příběhů. V sobotu se slova ujme i Martin Písařík, který představí cestopisný projekt „Po jedné stopě“ zaměřený na cestování po Africe.

Babeta jede do světa aneb utkání na populárním motocyklu

V sobotu se uskuteční v areálu výstaviště speciální závody známých jezdců a VIP na babetě. V akci uvidíte Martina Písaříka, Míru Lisého, Karla Abrahama, Lukáše Peška nebo Petra Kenny Buriana. Všichni zúčastnění se setkají ve 14:45 na pódiu v hale F a potom následně přejdou do areálu, kde ukáží, jak umí ovládat moped populární v 60. letech.

Spanilá jízda harleyářů

Motosalon si nenechají ujít ani harleyáři, kteří dorazí v sobotu přímo do areálu brněnského výstaviště. Atmosféra spojená s jejich příjezdem je opravdu nezapomenutelná. Navíc budete mít možnost se u těchto legendárních motocyklů i vyfotit.

Workshopy Automotodromu představí legendy motosportu

V rámci pravidelných workshopů brněnského Automotodromu se jezdci dozví například o technice jízdy po zadním kole nebo jak získat jistotu v sedle. Uvidí také, jak vypadá cesta od odrážedla do MotoGP a budou moci být u povídání s legendami československého motocyklového sportu.

Autogramiády známých jezdců

Firma TSS-TECHNICAL SPORTS si pro skalní fanoušky motocyklových závodů připravila autogramiádu plnou zvučných jmen. Těšit se můžete na dakarské závodníky Ollie Roučkovou (Rallye) či Martina Michka (MX), na silničního jezdce a vítěze ankety o nejlepšího závodníka 2019 Karla Haniku, silničního závodníka Olivera Königa, vítěze evropského šampionátu kategorie Stock 250 nebo na mistra endurosprintu a MX 125 ccm Kryštofa Koubleho.

Burger aréna i pro vegetariány

V pavilonu Z, který je naproti pavilonům P a F, letos poprvé vznikne Burger Aréna. Díky spolupráci s organizátory Burger Festu a Burger Street Festivalu se na místě sejdou nejrůznější prodejci burgerů a dalšího občerstvení. V nabídce budou nejen pokrmy z masa, ale připraveny budou i pochoutky pro vegetariány.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše