Motosalon

Übersetzung nicht verfügbar.

Motosalon 2020: nejnabitější ročník v historii veletrhu

Jedenáctý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon se letos konal na brněnském výstavišti od 5. do 8. března 2020. Tradiční zahájení motorkářské sezóny navštívilo podle předběžných informací přibližně 55 tisíc návštěvníků. Největší počet lidí dorazil jako vždy v sobotu.

„Byl jsem velmi překvapen z obrovské nabídky všech značek, a to i těch, které se dříve neúčastnily. Návštěvníci přijeli z celé republiky i přes varování neúčastnit se hromadných akcí. Motosalon 2020 byl nejlepší za 11 let, kdy jsme se ujali jeho režie,“ zhodnotil veletrh Jiří Kuliš, generální ředitel společnosti Veletrhy Brno. V tiskovém středisku se akreditovalo 180 novinářů.

Motosalon obsadil haly P a F brněnského výstaviště. Další doprovodné akce spojené s motocykly a motorkářským životním stylem obsadily pavilon Z a okolní volné plochy. Celkem Motosalon zabral 23 tisíc metrů čtverečních. Brněnské výstaviště je jediným areálem v zemi, kde je možné motocyklový veletrh v tomto rozsahu udělat.

Veletrhu se zúčastnilo celkem 160 vystavovatelů s téměř 400 značkami. Poprvé v historii překonal počet vystavených motorek, skútrů a čtyřkolek magickou hranici 1000 kusů.  Na Motosalonu vystavovaly všechny velké značky, které působí na českém motocyklovém trhu. Mnozí vystavovatelé zohlednili aktuální trend snižování emisí, u mnoha značek byly vidět elektrické pohony.

Tradičně byla na zahájení zdůrazněna bezpečnost motorkářů, toto téma se prolínalo i doprovodným programem. Nejvíce se skloňovala odpovědnost jezdců, stav silnic a bezpečnostní výbava, například airbagová vesta.

I na letošním veletrhu Motosalon mohli návštěvníci pomocí mobilní aplikace BVV Trade Fairs skenovat QR kódy u jednotlivých motorek, skútrů a čtyřkolek a uložit si do mobilního telefonu produktový list exponátu. Letos měli návštěvníci možnost skenovat QR kódy přes 400 motocyklů, skútrů a čtyřkolek.

Nové doplňkové akce: 100 customů, 40 tisíc burgerů a kaskadérský šampionát

Premiéru na Motosalonu měla soutěž přestaveb Czech Custom Grand Prix. Na start se dostavilo 102 soutěžních přestaveb, tedy originálních upravených motocyklů. Přestavby se prezentovaly v deseti kategoriích. K úrovni soutěže se pochvalně vyjádřili i organizátoři světových soutěží AMD, kteří přijeli z Nizozemí a Anglie. Počtem motorek šlo o největší výstavu tohoto druhu ve střední Evropě.

Pavilon Z obsadil největší český indoorový food festival Burger Arena. Návštěvníci Motosalonu za čtyři dny snědli neuvěřitelných 40 tisíc porcí burgerů, další tisíce porcí vydali dodavatelé dalších pokrmů a nápojů.

Poprvé se společně s Motosalonem konalo i mistrovství ČR ve stuntridingu. Prestižní akci do Brna přivezl organizátor ostravského Czech Stunt Day a jeden z nejlepších českých motocyklových kaskadérů Adam Peschel. V závodním programu se představilo víc jak 20 špičkových českých jezdců.

Nový doprovodný program doplnila tradiční Show Arena, kde se představili kaskadéři z Crazy Day, gymkhaneři nebo motocyklový instruktor Míra Lisý. V sobotu do areálu výstaviště dorazili i harleyáři z Harley-Davidson Club Brno.  Návštěvníci ocenili i recesistický sobotní závod motorkářských celebrit na historických padesátkách Jawa Babetta a Jawa Mustang.

České motocyklové značky

Po loňském představení projektu BÖHMERLAND 21 byly letos vystaveny dva funkční prototypy, se spalovacím motorem a s elektromotorem. Další česká značka JAWA vystavila jak nové modely vyráběné v tuzemsku, tak retro Jawu 300 vyráběnou v Indii.

Motorkářské osobnosti

Ve čtvrtek 5. března ve 13:30 hodin se uskutečnilo na pódiu v hale F slavnostní zahájení. Šťastnou, a především bezpečnou cestu, popřál Jiří Kuliš, generální ředitel Veletrhů Brno, a další hosté. Ve druhé části zahájení přišli na pódium herci Pavel Liška, Jan Révai, Lukáš Langmajer, dále také Monika Leová, Eva Decastelo a Bára Mottlová. Mnozí z nich jsou na Motosalonu už poněkolikáté a k pódiu dorazili na stylových strojích.

Motocyklem roku 2020 se stala HONDA AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS

V sobotu 7. března byly na slavnostním večeru vyhlášeny výsledky ankety Motocykl roku 2020 v České republice. V pěti kategoriích bylo přihlášeno celkem 33 modelů motocyklů od skútrů přes endura, klasiky, naháče až po silniční motorky. Absolutním vítězem ankety se stala HONDA AFRICA TWIN ADVENTURE SPORTS, která bodovala také v kategorii endura vč. cestovních. Honda se dále radovala v kategorii skútry a mopedy se strojem HONDA SH125i a také v kategorii silniční motocykly s modelem HONDA CBR1000RR-R FIREBLADE SP. Kategorii klasik vč. chopperů a cruiserů opanoval Harley-Davidson Low Rider® S a kategorii naked bikes vyhrála DUCATI STREETFIGHTER V4S. Anketu Motocykl roku 2020 v České republice vyhlašuje Svaz dovozců automobilů, organizátorem je akciová společnost Veletrhy Brno. Od roku 2015 je anketa spojena s veletrhem Motosalon.

Příští ročník veletrhu Motosalon uspořádá společnost Veletrhy Brno v termínu 4. – 7. března v areálu PVA Letňany. Na „domácí půdu“ do Brna se největší motocyklový svátek vrátí v březnu 2022.

Řekli o Motosalonu

Josef Pokorný, tajemník Svazu dovozců automobilů (SDA)

Nejlepší ročník Motosalonu
Na závěr celé akce musím obrovsky poděkovat organizátorům a také všem návštěvníkům, kteří přispěli k zatím nejlepšímu ročníku veletrhu Motosalon i ankety Motocykl roku 2020, a to i přes náročnou situaci s koronavirem v Evropě a souvisejícími obavami z preventivních opatření. Velký zájem, nečekaně bohatá návštěvnost i prodejní statistiky za minulý rok, které u motocyklů na rozdíl od automobilů úspěšně rostly, jsou předpokladem úspěšné motocyklové sezóny 2020.

Adam Žert, Vespa, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi

Motosalon uklidnil situaci
Jsme velmi šťastní, že veletrh vůbec proběhl, a myslíme si, že to obecně uklidnilo situaci v businessu. Mediální bublina je jedna věc, ale realita bývá ve skutečnosti trochu jiná. Speciálně bych chtěl pochválit celý tým organizátorů veletrhu za skvělý servis, včetně komunikace a PR.

Filip Tichý, předseda odborné poroty ankety Motocykl roku 2020

Spojení Motocyklu roku a Motosalonu se opět osvědčilo
Velký počet přihlášených nových modelů motocyklů, ale i počty hlasujících v anketě Motocykl roku ukazují, že zájem o motocykly mezi lidmi stále stoupá. Výběr letošních finalistů i celkového vítěze nebyl jednoduchý, protože i do jednostopých strojů pomalu nastupuje elektrický pohon nebo nové technologie jako přeplňované motory. Spojení ankety Motocykl roku a veletrhu Motosalon se opět perfektně osvědčilo, všechny nominované motocykl v anketě si mohli návštěvníci osahat přímo na výstavě podle toho udělit své hlasy.

Ondřej Hrůza, organizátor Czech Custom Grand Prix

 

Veletrhy Brno dělají svoji práci dobře
Z průběhu veletrhu Motosalon jsme nadšení a moc se nám líbilo uspořádání pavilonu F plného prémiových značek. Osvědčilo se i spojení s výstavou a soutěží customů, které oslovilo podobnou skupinu zájemců, jako jsou majitelé a příznivci Indianů. Hodně jezdím po podobných akcích po celém světě a Motosalon obstojí i v porovnání s těmi nejšpičkovějšími akcemi. Je vidět, že Veletrhy Brno dělají svoji práci dobře. Zaznamenali jsme velké nadšení návštěvníků a líbil se nám i nápad s Burger Arenou, která skvěle zafungovala v pátek jako místo, kde se mohli návštěvníci najíst v suchu a teple pod střechou dobového pavilonu.

Bedřich Snášel, organizátor Burger Areny

Respekt vůči pavilonu Z
Při Motosalonu jsme zorganizovali největší indoorový burger festival v České republice, kterého se zúčastnilo na 70 prodejců. Podle hrubých odhadů se zkonzumovalo 40 000 burgerů. Měl jsem nejdříve trochu strach z umístění v pavilonu Z, ale nakonec vše působilo enormně dobře a mohu jenom říct – respekt vůči tomuto pavilonu.

Adam Peschel, organizátor Czech Stunt Grand Prix

Motosalon je svátkem pro motorkáře
Jsem rád, že jsme uspořádali mistrovství v rámci veletrhu, který je opravdovým svátkem pro motorkáře. Atmosféra byla perfektní, návštěvníci náš nový program objevili a začali k nám opakovaně chodit po celý den. Diváků bylo mnoho a jezdci byli výborní, zvládali to velmi dobře.

Michal Fric, Harley-Davidson

V Brně je celkově lepší atmosféra, komfort a servis
Na Motosalonu se ukázalo, že motorkáři jsou trochu jiná skupina lidí. Prostě přišli všichni. Uvítali jsme spojení s Burger Arenou, kam jsme chodili nejenom my z Harleye, ale i naši zákazníci. Příští rok bych zde rád viděl nějaká děvčata z pole dance – to by se nám opravdu líbilo.

Petr Kříbala, Honda

Letošní ročník se nám skutečně vydařil
Letošek hodnotíme pozitivně. Vyhráli jsme anketu Motocykl roku a přišli všichni vážní zájemci, kteří si mohli v klidu prohlédnout všechny naše motocykly. Velmi oceňujeme super doprovodný program, včetně nové Burger Areny s občerstvením. Letos byl také u nás větší zájem o testování skútrů a jsme rádi, že nám Veletrhy Brno vyšly vstříc a dodaly nám personál.

Petr Krajča, BMW

 

Pravé fanoušky motorek nic nezastaví
Veletrh se za nás velmi povedl. Vzhledem k aktuální situaci, kdy jsme do poslední chvíle nevěděli, zda veletrh bude, u nás panovaly trochu obavy. Ukázalo se však, že praví fanoušci motorek vždy dorazí.

Tomáš Loukota, Suzuki

Vše proběhlo, jak mělo
Jsem spokojený. Současná situace způsobila, že na veletrhu nebylo tolik dětí, což nám vyhovuje.

 

Martin Tománek, Yamaha

Po Motosalonu zůstanou všichni Pražáci v Brně v karanténě (a rádi :)
Jsme štastní, že akce proběhla, protože to byl opravdu velký stres těsně před zahájením. Ovšem je zde velmi přátelská atmosféra, a ačkoliv jsme v podstatě konkurenti, tak si všichni sedneme na jeden stánek a nikdo s tím nemá problém. Dostavili se i naši zákazníci, což je fajn. A dělali jsme si legraci, že nakonec my všichni Pražáci, zůstaneme v Brně v karanténě.

Peter Chudý a Petr Doža, KTM

Oceňujeme skvělé spojení s Burger Arenou
Pro nás super akce, do poslední chvíle jsme nevěděli, jak to dopadne, ale všechno dopadlo, jak mělo. Za nás je také skvělé spojení s Burger Arenou a zajímavými doprovodnými aktivitami.

Radek Klimeš, Triumph

Za nás vše v pořádku
Jsme letos v hale klasik v pavilonu F a necítíme se nijak odstrčeni. Veletrh probíhá tak, jak má. Za nás je všechno v pořádku.

 

Petr Knobloch, Böhmerland

Motosalon je zárukou skvělé atmosféry
Skvělá atmosféra, fajn lidi, stále hrozen lidí kolem naší motorky a ve spojení s Motosalonem jsme měli obrovskou publicitu, to nás extrémně potěšilo. Takže za nás velmi profesionální přístup z obou stran a maximální spokojenost.

Jiří Kraft, Jawa

Lákáme nejen na ladné křivky motocyklů, ale i našich hostesek
Od zahájení akce jsme zavaleni lidmi, kteří mají různé dotazy, ale obecně se zajímají o naše motocykly i naši indickou výrobu. Pozitivní je, že lidi už nekritizují, ale vnímají nás jako retro motocykl v klasické objemové třídě. Po dlouhé době vystavujeme a lákáme nejen na ladné křivky motocyklů, ale i ladné křivky našich hostesek.

Libor Nevima, Nevima Group

Dostatek lidí i zákazníků
Letošní ročník je moc pěkný, je tady dostatek lidí. Na stánku máme pěkné stroje, takže máme dostatek zákazníků. Největší zájem byl o model Benelli Leoncino.

 

Jakub Šafránek, BRP – Can-am

Motosalon nám pomáhá budovat brand
Pro nás je veletrh brandovou záležitostí. Musíme ukázat, že existujeme a že jsme stále na trhu. Líbila se nám rozložení návštěvnosti do jednotlivých dnů a celkově servis od Veletrhů Brno.

Martin Šrámek, Royal Enfield

Vysoký zájem o sériové motocykly i přestavby
Věřím tomu, že účast byla úspěšná. Zájem o naše motocykly je stabilně hodně vysoký. Jsme rádi, že jsme sem přivezli nejen naše sériové motocykly, ale i přestavby, které vzbudily velký zájem. Největší zájem byl o naše hlavní modely, tedy dvouválcové motocykly, TWINy a model Himalayan.

Libor Hubík, PSí Hubík

Jsem překvapen dobrou náladou návštěvníků
Hodnotím to jako jeden z nejlepších, nebo dokonce nejlepší, Motosalon za tu dobu, co se veletrhu účastníme. Zájem lidí je opravdu vysoký, a to i přes situaci jaká v současnosti je. Po rozpacích a očekávání, jestli se vůbec bude konat Motosalon a přijdou lidi, jsem opravdu velmi mile překvapený účastí, množstvím lidí i náladou. U nás byl zájem jak o výrobky, tak o cestování, prostě vůbec o sezónu. Za mě absolutně top.

Tomáš Kopřiva, SUMOTO

Veletrh dopadl na jedničku
Po velkých nervech do poslední chvíle dopadl veletrh na jedničku.

Diana Pětiková, Motocentrum Barth

Poprvé na Motosalonu s velkým úspěchem
Atmosféra je výborná, moc se nám tady líbí. Zájem o motorky i o půjčovnu je velký, takže jsme úplně nadšení.

Pavel Efler, GBOX

Atmosféra byla výtečná
Chtěli jsme oslovit širokou motorkářskou komunitu, tak jsme zvolili pro nás nejvýhodnější cestu, což byla účast tady na Motosalonu v Brně. Byla dobrá návštěvnost a klienti měli zájem o náš produkt, resp. o přepravu motocyklů.

Pierre Coppa, MV69

Na Motosalonu jsme poprvé a rozhodně chceme pokračovat
Jsme spokojeni, máme nádherné místo a myslím si, že stoprocentně budeme takto pokračovat. Takže super. Přišli se za námi podívat všichni klienti, kteří si u nás za posledních deset měsíců koupili motorku.

Jan Holub, Crazy Day

Jsem nadšený, mám tuhle akci rád
Letos se nám podařilo mít tu ty nejlepší z nejlepších včetně top slovenského kaskadéra. Kolem arény jsme měli pořád plno až do poslední chvíle.

 

Petra Hrůzová, tisková mluvčí krajského ředitelství policie JmK

Motosalon je pro nás zahájením motorkářské sezóny
Jsme tady každý rok a Motosalon je pro nás zahájením motorkářské sezóny, která je spojena i s bezpečností. Líbilo se nám tu, bylo to prostě úžasné.

Pavel Liška a Jan Révai

Jsme chvostem mezi motorkáři
Bylo to perfektní, protože jsme tam jeli, hlavně pro lidi. Ve spanilé jízdě při zahájení jsme byli záměrně až na chvostu, měli jsme nejstarší motorky. A taky se chvostem cítíme mezi motorkáři.

Martin Písařík

Na Motosalonu jsem vyhrál druhé místo v jízdě na Babettě
Lidi ukázali, že nejsou zmanipulovaní davovým šílenstvím a to, co je zajímá, si nenechali ujít. Měli jsme zde prezentaci cestopisného seriálu Po jedné stopě a díky mému poctivému skautskému přístupu k vyznačené trati jsem se umístil kontumačně na druhém místě, hned za o sedm kol rychlejším Mírou Lisým :-)

 

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše