Motosalon

Übersetzung nicht verfügbar.

Projela cílem Dakaru, teď bude řídit kočárek

Gábina Novotná úspěšně dojela soutěž Dakar v Jižní Americe a na pódiu se v rámci doprovodného programu podělila o některé zážitky. A také nám prozradila, že si teď ordinuje půlroční pauzu, aby na podzimní závody mohla vyrazit i s kočárkem.

Příběh Gábiny je nádhernou ukázkou vůle a nadšení pro jasný cíl. Křehká dívka, která se během dvou let dokáže nejen naučit jezdit na enduro motorce na profesionální úrovni, ale také sežene finanční partnery a podaří se jí zorganizovat výpravu do Jižní Ameriky na Dakar, to je něco hodně výjimečného.

A když pak zjistíte, že svůj první Dakar kvůli zranění nedojela, ale přesto šla do celého šíleného závodního kolotoče a roční přípravy znovu, aby druhý pokus o Dakar úspěšně dotáhla až do cíle... Teď je ale všechno jinak, při setkání s Gábinou na veletrhu Motosalon se nedalo přehlédnout, že ji teď v krátké době budou čekat mateřské povinnosti.

Samozřejmě jsme se zeptali, jak to půjde dohromady s její závodnickou kariérou?

,,Na motorce s bříškem nesmím jezdit, mám to hrozně přísný a slíbila jsem, že to vydržím bez motorky. Ale už na září máme plánovaný enduro camp v Řecku, kam pojedeme jako dva instruktoři, takže jeden bude jezdit a učit a druhý bude hlídat kočárek. Teď si tu životní změnu moc pěkně užívám, ale věřím, že motorky nepověsím na hřebík a že to půjde nějak v pohodě skloubit. Když je k dispozici zázemí a pochopení v rodině, tak všechno jde," řekla.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše