GO a Regiontour

Plzeňsko nabídne výběr z pivovarů i „zlatý kvíz“

Unikátní novinku si pro návštěvníky veletrhu cestovního ruchu Go a Regiontour připravil Plzeňský kraj. Výroba a ochutnávka piva přitom bude pouze vrchol ledovce. Hlavní panel nabídne atraktivity Zlaté stezky.

Plzeňsko letos spojilo novinku se zábavným kvízem. „Naše Zlatá stezka je v Česku hodně známá. Na Go a Regiontour tedy chystáme zábavný kvíz. Návštěvníci budou mít k dispozici sadu kartiček a mohou hádat, kde se vyskytují důležitá místa Zlaté stezky. Kartičky budou umisťovat na velkou mapu, která pokryje celý jeden panel,“ vysvětlil Filip Beránek, referent cestovního ruchu pro Plzeňský kraj. Soutěžit se bude o hodnotné ceny.


Zlatá stezka dostala jméno podle bohatství, jež přinášela už od středověku do českých zemí. Jedná se totiž o systém tras, které se ustálili v podobě tří cest: prachatické, vimperské a kašperskohorské. Hlavní trasa se line územím Národního parku Šumava přes České Žleby, Stoženická luka až do horského města Volary s jeho typickými roubenými domy. Na Zlaté stezce nově vznikly vyznačené turistické trasy o celkové délce 631 kilometrů.

Stejně jako v minulých letech si pro návštěvníky Plzeňsko připravilo pivní ochutnávku. „Do Brna na veletrh přijede Prazdroj, Chodovar a Purkmistr,“ dodal Beránek. Kraj také představí nové průvodce pro rok 2020 a zájemcům představí další exkluzivity, jenž v sobě zahrnují jak přírodní tak i kulturní památky.

Nejnavštěvovanější památky Plzeňského kraje podle počtu registrovaných návštěvníků:

  1. Pivovar Plzeňský Prazdroj
  2. ZOO Plzeň
  3. DinoPark Plzeň
  4. Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí
  5. Techmania Centrum Plzeň
  6. ZOO Plasy, Plasy
  7. Vyhlídková věž katedrály sv. Bartoloměje, Plzeň
  8. Zámek Zbiroh, Zbiroh
  9. Hrad Kašperk, Kašperské Hory
  10. Státní hrad Rabí, Sušice

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše