Motosalon

Czech Stunt Grand Prix nabídnul skvělou atmosféru. Vítězové byli rovnou dva

Za pavilonem Z vznikla speciální aréna, která hostila první mistrovství kaskadérů pod názvem Czech Stunt Grand Prix. Soutěžilo se ve dvou soutěžních kategoriích – Amatéři a Profíci. Amatérským vítězem se stal Jan Juzek (JJ). V profesionální kategorii zvítězil Míra „Sporťák“ Frey (MF). Oba se tak probojovali k vítězství skrze dvanáct semifinalistů.

Kaskadér musí skvěle ovládat motorku, musí mít výbornou koordinaci pohybu a skvělou rovnováhu. Při jízdě na zadních se mnohdy země stroj dotýká jen plochou velikosti dlaně a celá dvěstěkilová mašina se svým jezdcem doslova levituje. Ukázku těch nejlepších kousku předvedli letošní zlatí vítězové. 

Čekali jste, že vyhrajete?

JJ: Když to vztáhnu na kvalifikaci, tak bych to vůbec netipoval. První jízdy byly dobré, ale semifinále se mi moc nevyvedlo. Takže to pro mě bylo velké překvapení.

MF: Protože jsem teprve ve čtvrtek doskládal motorku, tak jsem si velké naděje na výhru nedělal. Na druhou stranu se jedná o mistrovství České republiky, proto jsem věděl, kdo budou mí vyzyvatelé. Jsou to kluci, se kterými se vždy řežeme na závodech, ale s výhrou jsem nepočítal.

Jaké jste měli pocity při kvalifikacích?

JJ: Při poslední jízdě to bylo špatné. Měl jsem jinou gumu a nefungovalo to, jak jsem si představoval.

MF: Já to měl úplně naopak. Ze semifinále jsem neměl vůbec dobré pocity. Překvapivě jsem se ale umístil na dobré pozici, proto jsem se to dneska při finále snažil udržet, abych zbytečně nechyboval.

A jak šlapaly ostatní jízdy?

JJ: První jízda byla výborná. Tam jsem měl pocit, že jsem ji zajel bez chyby.

Jaký názor máte na letošní Motosalon?

JJ: Na Motosalonu jsem poprvé. Jsou tady pěkné motorky a doprovodný program je opravdu luxusní. Spokojenost snad ani nedokážu vyjádřit slovy.

MF: Motosalon určitě roste každým rokem. Letošní doprovodný program byl určitě zajímavý pro lidi, protože jim nabídl velkou adrenalinovou show. Jsem moc rád, že jsem si tady mohl zajezdit.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše