BIOMASA

Specialista na odpad MOUDER přiveze do Brna lisovací i drtící techniku

Na veletrh Silva Regina přivezou drtič Husmann HFGV a bubnový třídič STRÖMER NP6200 NEXT PART. MOUDER s. r. o. v tuzemsku zastupuje německé velikány jako HUSMANN, KADANT PAAL, HEGER, SPALECK a WEIMA.

 

Na veletrhu Silva Regina naleznete již tradičně na výstavní ploše společnosti MOUDER s. r. o. drtič HFGV značky HUSMANN. Drtič má tandemovou nápravu (18 tun) v provedení 80 km/h a motor o výkonu výkon 354 kW. Hydraulické zařízení se skládá z podávacího válce a dopravníku se separátním pohonem a převodovkou. Rychlost podávacích válců a dopravníků je plynule regulovatelná. Naleznete zde také opatření proti přetížení. Co se týká drtícího zařízení, tak to je složeno ze 42 drtících kladiv o šířce zubů 80 mm. Příslušenství dodávané k tomuto drtiči jsou dálkové ovládání, hydraulicky odklápěcí síto, přídavný dopravník, magnetický odlučovač a hydraulický pojezd.

Třídění pomocí sít prezentují značky SPALECK, WESTERIA a novinkou v rámci letošního veletrhu je značka STRÖMER, od které MOUDER přiveze Bubnový třídič STRÖMER NP6200 NEXT PART. Zařízení slouží pro pohodlné a rychlé třídění a zpracování biomasy, kompostu, drceného dřeva, alternativních paliv a dalších. Bubnový třídič má robustní provedení ze silnostěnných profilů se schváleným provozem TÜV po komunikacích 80 km/h, hydraulicky odklopné výstupní dopravníky, podávací bunkr 6 m3  s kontrolou plnění sonarem a automatickým spouštěním a vypínáním pro údržbu a čištění hydraulicky odsunutelný. Také je dodávaný s příslušenstvím, které se skládá z magnetického odlučovače, odlučovače kamenů a odsávání lehké frakce – fólií.

 

Lisovací technika a překladové stanice

Společnost MOUDER s. r. o. navázala na tradici společnosti HUSMANN, která byla založena již v roce 1953 a v současnosti vlastní v Německu čtyři výrobní závody. Vyrábí samolisovací kontejnery, lisovací techniku a lisovací nástavby. „To jsou zařízení, která se na českém trhu dávno zavedla a zná je v podstatě každý. Používají je všechny velké odpadové společnosti ke svozu a lisování komunálního odpadů, odpadových obalů, plastů, nebo papíru,“ řekla za společnost MOUDER s. r. o. Alena Hůrová.  

Sortiment dodávaných zařízení doplňují kanálové lisy německé firmy KADANT PAAL, specializující se na navrhování a výrobu vysoce výkonných kanálových lisů a podpůrných zařízení. „Zajímavostí je, že na českém trhu nalezneme u provozovatelů tato zařízení i více než třicet let stará. Jedná se tak o oblíbenou značku provozů sběrných služeb i třídíren,“ vysvětlila Hůrová

Překladové stanice jsou komplexní řešení pro širší spádovou oblast. Na Moravě je v provozu překladová stanice Olomouc Chválkovice (video stanice). „Součástí této technologie je lisovací zařízení, lisující odpad do velkokapacitních kontejnerů, které se automaticky vyměňuji pomocí posuvného zařízení,“ vysvětlila Hůrová. Překladová stanice může být doplněna, stejně jako v případě Olomouce, o pomaloběžné drtící zařízení, které zajistí zmenšení objemu např. velkoobjemového odpadu.

Drticí technika

Drticí technika značky HUSMANN zahrnuje jak rychloběžné, tak pomaloběžné drtiče, ale také například štěpkovače nebo ramenové válcové drtiče. „Využijí je firmy  pro zpracování velkoobjemového odpadu, odpadního dříví, biomasy, ořezů z údržby zeleně, lesů i zpracování materiálu pro kompostárny,“ řekla Hůrová. Své uplatnění tak nachází v technických službách, kompostárnách, sběrných dvorech, v provozech produkujících štěpku pro energetické využití.

Zařízení pro speciální druhy odpadů z automobilového průmyslu či potravinářství

Tato zařízení prezentuje společnost MOUDER prostřednictvím značek HEGER, WEIMA a zcela nově zastoupenou značkou PÜHLER. „Jedná se zejména o mimořádně výkonné speciální technologie pro drcení či redukci plastů, kovů a biomasy. Také drtí odpady z automotive průmyslu. Stroje tak nachází široká uplatnění u zpracovatelů odpadů z automobilek,“ dodala Hůrová. 

Nově zastupovaná značka PÜHLER vyrábí výkonná zařízení, která řeší odpad typu vadných výrobků z pivovarů od výrobců nápojů. Zařízení dokáže stlačit plné plechovky, PET lahve a kartony. Řeší tak souběžně dva úkoly – redukci obalového materiálu a oddělení tekutého obsahu balení.

Další aktuality z veletrhu

05. 03. 2020 TECHAGRO UPOZORNĚNÍ - Klamavá služba International Fairs Directory

Firmy Fair Expo, Jessie Data, Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky či zaslané faktury zásadně...

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše