TECHAGRO

Výkon a ekologie – trendy pro TECHAGRO

Změna klimatických podmínek a současný stav zemědělství generuje i změnu požadavků od farmářů, pořizujících nové stroje. Uvědomělí zemědělci upřednostňují techniku šetrnou k životnímu prostředí, ale současně maximálně výkonnou a přesnou. Nejnovější trendy technologiích přinese právě veletrh TECHAGRO.

Podle Petra Lebedy ml., ředitele společnosti P & L Biskupice, lze trendů sledovat hned několik. „Prvním trendem je potřeba akutně řešit vodní erozi našich polí. Zde máme vypracovanou celou škálu strojů vlastní konstrukce, které přímo snižují erozní ohrožení půd, což bylo dokázáno i testováním a společným vývojem s VÚRV. Jde např. o MuckTiller, který aplikuje kejdu či digestát do páskově zpracované půdy a snižuje tak její erozi i vysychání. Také druhý trend - elektrifikace, známý z automobilového průmyslu, postupně prorůstá i do zemědělského segmentu, což je důkaz naší další novinky, plně elektrického manipulátoru Faresin FE 6.26,“ vysvětluje Lebeda. Třetí trend, a sice pokles počtu lidí v zemědělství, s sebou nese tlak na efektivitu zemědělských prací. Hodinový výkon se musí zvyšovat, což zcela chápou v Kinze, kde ve spolupráci se společností Ag Leader vytvořili elektricky hnané secí ústrojí, které umožňuje zrychlit setí o 50%.

SureSpeed umožňuje díky své konstrukci rychlost pojezdu při setí až 18km/h. Bude představen na veletrhu, společně s dalšími novinkami, jako jsou „crackery“ pro řezačky značky Kemper, které rozdrtí kukuřičné stvoly a vytvoří ideálně nadrcenou řezanku, univerzální rozmetadlo BERGMANN TSW 5210 S s karadanovými pohony frézovacích válců, či Köckerling Allrounder Flatline pro mělké, extrémně přesné zpracování půdy.

Také Jiří Vozník ze společnosti BV-Technika, a.s. potvrdil, že zákazníci vyvíjejí vyšší tlak na ekologii. Podle něj současné trendy záleží na výrobním zaměření konkrétních zemědělských farem a aktuální situaci v ceně jednotlivých výrobních komodit. „Každopádně proti letům 2017 a 2018 jde asi o něco více cítit díky stabilizaci výkupní ceny mléka větší zájem o stroje v oblasti sklizně píce a krmných technologií. Také aktuální, do budoucna avizovaný a předpokládaný tlak na ekologii, zvyšuje zájem o stroje v oblasti mechanické kultivace a ochrany rostlin,“ uvedl Jiří Vozník. Jejich společnost do Brna míří s novými přesnými secími stroji na cukrovku MATRIX od firmy GRIMME. Z ostatního sortimentu na jejich expozici najdeme rozmetadla průmyslových hnojiv RAUCH, stroje na mechanickou kultivaci Einböck, čelní nakladače na traktory HAUER a dopravní techniku TEBBE, KOTTE a BRANTNER.

Další aktuality z veletrhu

05. 03. 2020 TECHAGRO UPOZORNĚNÍ - Klamavá služba International Fairs Directory

Firmy Fair Expo, Jessie Data, Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky či zaslané faktury zásadně...

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše