TECHAGRO

Posklizňové technologie uvidíte na veletrhu TECHAGRO

Stejně jako v předchozím ročníku najdou návštěvníci veletrhu Techagro v pavilonu A1 posklizňové technologie, tj. zařízení která nabídnou zemědělcům řešení pro čištění, sušení, třídění či moření obilí.

Z vystavovatelů posklizňových technologií lze uvést například slovenskou společnost Inter Agro, která vystaví čtyři modely mořiček obilí a velmi zajímavou čističku.  Jde o nejmenší model aerodynamické čističky ISMI A5, která bude předvedena i s praktickými ukázkami. Tyto stroje na separaci obilí – ISMI,  čistí a třídí všechny druhy plodin nebo sypkého materiálu pomocí stabilního proudu vzduchu.  Stroje oddělují lehké a těžké nečistoty a třídí úlomky, poškozená a lehká semena od kvalitních semen, vše v jednom jediném kroku. Navíc nevyžadují údržbu, jejich jedinou pohyblivou částí je motor, který pohání speciální ventilátor.

Hned několik produktů vystavuje firma SIAGRA. Sušárny obilí a zrnin LAW patří k vrcholu v oblasti technologie sušení, nejen po stránce nízké spotřeby energie, ale také ve vztahu k životnímu prostředí. Sítové čističky obilí a zrnin s rotačním pohybem sít a aspirací MAROT jsou oblíbené díky zaručenému výkonu, nízké spotřebě elektrické energie, chodu zařízení bez vibrací a flexibilitě. Toto univerzální zařízení může pracovat jako předčistička, čistička a třídič. Čističky zrnin Schneider Jaquet (SJC) s kruhovým pohybem plochých sít nabízí zase spolehlivý chod bez vibrací, nízké provozní náklady a jen malou půdorysnou zástavbu. Další z produktů, optické třídiče SATAKE, jsou vybaveny nejnovějšími japonskými plnobarevnými kamerami, které umožňují vidět barvy stejně jako lidské oko. Kromě toho přiveze SIAGRA obilní sila SYMAGA, dopravníky zrnin a pásové sušárny.

S osvědčenou technologií, sušičkou obilí NECO D1690CE, přijede na veletrh firma FARMIX. Tato sušička nepoužívá žádná síta a při sušení nedochází k poškození zrna v důsledku prudkých změn teplot. K sušení využívá proudění vzduchu speciálního lamelového radiálního ventilátoru a má ekologický provoz na zemní plyn a propan. Dále zde najdeme maketu silosušičky MFS, což je v podstatě silo, ve kterém se skladuje i suší až 600 t obilí najednou. Jedná se o galvanicky zinkované silo s perforovanou celoroštovou podlahou. K sušení se využívá teplý vzduch o nižších teplotách (40°-75° C), proto je toto řešení velmi výhodné k využití odpadního tepla z bioplynové stanice. Novinkou na stánku bude trychtýřové silo americké značky CHIEF s perforovanou vnitřní násypkou pro lepší provzdušnění. Každé silo CHIEF je pečlivě navrženo tak, aby poskytovalo vynikající pevnost, snadnou montáž a optimální ochranu zrna.

Česká společnost AGRICO se sídlem v Třeboni oslaví letos jubileum 30 let. Na veletrhu představí mj. předčističku NDV NEUERO Farm- und Fördertechnik.  Inovativně koncipovaná průběžná předčistička typu NDV pracuje na principu kaskády, obilí je vícenásobně profouknuto proudem vzduchu, takže lehké částice, jako prach a podobně, jsou z obilí odstraněny velice účinně. Velmi kompaktní zařízení vyžaduje jen malé prostorové nároky.

Funkční exponát optického třídiče SEA CHROMEX na expozici NAVZAS předvede ukázku optického třídění zemědělských komodit. Třídič je vhodný pro všechny, kdo vyžadují kvalitní třídění, zejména  pro  společnosti vyrábějící osiva -  jako finální zařízení v technologické lince. Co se týče dalších technologií, v současnosti firma zaznamenává největší zájem o  univerzální sítovou čističku DELTA 143, která dokáže díky kombinaci čištění na sítech a pomocí vzduchu, materiál důkladně vyčistit.

Společnost Pawlica  je dodavatel posklizňových technologií s více jak dvacetiletou působností u nás i v zahraničí.  Na výstavě bude prezentovat tři novinky – obilní pumpu SOBY, větrací systém Eave Vent Kit pro sila BROCK a technologii BiTurbo na sušičkách Stela.  Obilní pumpa SOBY SG dánského původu je evropskou obdobou dopravníku Hutchinson Grain Pump. Jedná se o řětězový dopravník, složený z potrubí, uvnitř kterého se nachází vysokopevnostní řetěz se syntetickými unašeči. Eave Vent Kit je velmi účinným prvkem ventilace u amerických pozinkovaných sil BROCK.  Jedná se o průduch po celém obvodu střechy sila.  BiTurbo je nová technologie sušáren Stela využívaná při sušení kukuřice, která výrazně snižuje spotřebu tepla a omezuje poškození zrna.

Další aktuality z veletrhu

05. 03. 2020 TECHAGRO UPOZORNĚNÍ - Klamavá služba International Fairs Directory

Firmy Fair Expo, Jessie Data, Expo Guide, Fair Guide, Construct Data, MULPOR nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky či zaslané faktury zásadně...

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše