GO a Regiontour

Prostějovské pivo z Axiomu ochutnali lidé už i v Rusku a Kanadě

Pivovar Axiom v Prostějově otevřel před necelým rokem. Na svém kontě má už ale úspěchy, mezi které patří například otevření vlastního baru Axiom Pub v Brně. Na české poměry netradiční, avšak ve světě velice oblíbené craftové (řemeslné) pivo mohou ochutnat také návštěvníci veletrhu GO to FoodPark v pavilonu F brněnského výstaviště.

V prostějovském pivovaru si oblíbený nápoj vaří sami podle vlastních receptur. Jedná se o kreativní činnost, do které se zapojuje celý tým. „Například nápad na pivo Ophir vznikl, když jsme byli na dovolené u Středozemního moře. Chtěli jsme do něj přenést trochu místní kultury, a tak jsme do něj přimíchali pomerančovou kůru a koriandr,“ vysvětluje Adam Kiss z Axiomu.

Společnosti Axiom Brewery se tak, ač se to zdá nemožné, podařilo na českém pivním trhu najít skulinku. „My Češi máme hrozně dlouhou a velice krásnou tradici ve vaření pivních ležáků. Bohužel si kvůli tomu zatím moc nevšímáme ostatních piv,“ doplňuje Kiss. Jedním dechem ale také dodává, že v nově otevřeném brněnském baru už mají i své stálé zákazníky.

Ve světě je ale takzvané řemeslné pivo stále oblíbenější, a tak Axiomští sládci zajišťují tekutou pochoutku i pro jiné země. Tomu se také pivovar přizpůsobuje a svá piva nazývá anglicky. „Mezi naše největší exportní úspěchy patří například Kanada, kam už jsme také pár našich piv dovezli. Zásobujeme ale například také Rusko a Maďarsko,“ popisuje Kiss.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše