Motosalon

Übersetzung nicht verfügbar.

Husqvarna letos vyjela s komplet novou enduro rodinou

Značka Husqvarna pro letošní rok výrazně inovovala svou enduro řadu. Mezi dvoutakty se objevuje nová TE 150 s elektronickým vstřikováním, která se stává hvězdou modelového roku 2020. Všechna endura vycházejí z loňských motokrosových modelů a více než šedesát procent je toho na nich nových.

Čtyřtakty jsou čtyři, tedy FE 250, 350, 450 a 501 a dvoutakty tři, konkrétně TE 250, TE 300 a fungl nové TE 150. Změny zaznamenaly dvoutaktní i čtyřtaktní motory, které všechny nyní nastartují pouze pomocí elektrického startéru, včetně nejmenší TE 150i. Všechny tři dvoutakty  fungují s elektrickým vstřikováním paliva a mají nové mapování.  Čtyřtaktní dvěpade dostává novou hlavu, podobně jako třistapadesátka s upraveným pístem a obě bez rozdílu jiné časování vačky. U velké čtyřipade a pětistovky je nová hlava a upravený píst.

Základem endur je stále ocelový rám, který je ale nový a více přispívá k lepší stabilitě a absorbování energie. Podsedlovka  je nyní dvoudílná a vyrobena z plastu a kompozitu. Úpravy se dotkly pérování WP, konkrétně přední vidlice Xplor s veškerým natavením na horní části a zadního tlumiče Xact s novým pístkem a nastavením. U přední vidlice je zajímavostí gumový kroužek, pomocí kterého lze pozorovat chod pérování.

Vedle sériové produkce si Husqvarna pro letošek připravila ještě jedno překvapení, které vyvolává vzpomínky na dálková  cestovní endura z devadesátých let. Husqvarna Norden 901 Concept dává již svým označením najevo, že prozatím nemíří na trh, ale je pouhým výstavním konceptem.  Jeho základem je nový kapalinou chlazený řadový dvouválec o objemu kolem 900 kubických centimetrů.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše