ANIMAL TECH

Übersetzung nicht verfügbar.

Nejlepší mladá kuchařka je ze Slavkova

Mistryní ve vaření z regionálních potravin se na brněnském výstavišti stala Soňa Hegrová z Integrované střední školy Slavkov u Brna. V konkurenci osmi perfektně připravených mladých kuchařek a kuchařů zvítězila ve finálovém klání gastronomické soutěže, kterou podporuje Jihomoravský kraj.

Finále 3. ročníku gastronomické soutěže mladých odborníků O putovní pohár hejtmana Jihomoravského kraje probíhalo přímo před zraky návštěvníků Národní výstavy myslivosti v pavilonu G1. Speciální kuchařské studio v pondělí přivítalo sedm reprezentantů šesti gastronomických škol z Jihomoravského kraje, které doplnila studentka střední odborné školy ze slovenské Dunajské Stredy. Klání bylo velmi napínavé a odborná porota, v níž zasedli třeba MasterChef Petr Jonáš nebo známý šéfkuchař Miroslav Vrábel, neměla vůbec snadnou práci. Mladí kuchaři a kuchařky podle nich byli na soutěž výborně připraveni a zejména výsledky na čele byly velmi vyrovnané. Z vítězství se nakonec radovala Soňa Hegrová z Integrované střední školy Slavkov u Brna, stříbro vybojoval Lukáš Křikava ze Střední školy Brno – Charbulova a bronz získala Kateřina Bohunová ze Střední školy gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec.

Tématem třetího ročníku gastronomické soutěže bylo vaření ze sezónních a regionálních potravin. Hlavní složkou pokrmu musela být vepřová panenka a povinné bylo také využití sušeného ovoce a ořechů, ale další už záleželo na kreativitě mladých kuchařů, kteří hodně uplatnili třeba sezónní zeleninu. Každý soutěžící připravil čtyři porce, tři pro porotu a jednu k vystavení. Pod ruce jim při tom koukali nejen návštěvníci pavilonu G1, ale především porotci, takže se vedle časového limitu museli vypořádat hlavně s velkým stresem. Součástí hodnocení byla i vizuální stránka, pečlivost při servírování nebo schopnost udržet jídlo v náležité teplotě.

Kuchyňské studio v pavilonu G1 nezahálí ani v dalších dnech. V úterý 14. května zde probíhá prezentace středních odborných škol Jihomoravského kraje vzdělávajících v oboru cukrář. Ve středu 15. května předvedou návštěvníkům své umění studenti jihomoravských středních škol v oboru zahradník.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše