Motosalon

Translation is not available.

Burgery a motorky, jak se to rýmuje?

Veletrh Motosalon na brněnském výstavišti hostí v pavilonu Z Burger Arenu, pravděpodobně největší vnitřní festival jídla v Česku. V ní se spojily dvě akce, Burger Fest a Burger Festival. Vznikla ojedinělá akce, největší jídelní lákadlo pořádané uvnitř. Na celou akci jsme se zeptali hlavního organizátora, Bedřicha Snášela.

Máte za sebou první den na výstavišti. Burgery a motorky, jak se vám takové spojení osvědčilo?

Na jedničku! Krásně se to doplňuje, je to Amerika jak vyšitá. Máme tu motorky, burgery a spousty amerických doplňků jako korndogy, žebírka a další. Lidi to baví a mají tu obrovský výběr!

Co majitelé třeba japonských motorek, máte i něco například se sushi?

Sushi burger jsme také jednou nabízeli, ale nezafungovalo to. Ale támhle v rohovém stánku si můžete dát klasický burger s příchutí wasabi! Máme tu i asijské burgery, a ty opravdu „frčej“.

Kdo chce něco speciálního, co byste mu doporučil? Zahlédl jsem třeba burger s lanýži...

Lanýžový burger je hodně populární, máme tady hlemýždí speciality a spoustu specialit, které jsou jen pro pár lidí, ale na druhou stranu rozšiřují nabídku a vzbuzují zájem. Ale klasika v podobě kvalitního masa třeba se slaninou je stále to nejlepší, co si můžete vybrat.

Burgerové kuchyni je někdy vyčítána větší uhlíková stopa. To asi na motocyklové výstavě návštěvníci neřeší, ale i tak, máte i vegetariánskou nabídku?

Ty jsou hodně v kurzu, máme samozřejmě vegetariánské burgery, nabídku bezlepkového pečiva, takže jsme připraveni třeba i na éru elektrických motorek. Třeba se budeme v budoucnu všichni nabíjet u nějaké eko-stanice a baštit eko-burgry. My jsme připraveni.

Jak moc u nás burgery nabírají na popularitě?

Je to typ jídla, který jde hodně nahoru a oslovuje všechny kategorie zákazníků, nebere asi jen ty nejstarší věkové skupiny. Když je burger opravdu dobře udělaný, je to jídlo i pro labužníky. Ze všech typů pokrmů jdou burgery nejvíc nahoru. My děláme osm typů festivalů a tento má zhruba trojnásobný zájem než třeba akce zaměřené na maso či jiné typy lahůdek.

A čím nejlépe zapíjet burgery?

Pivko, to je hlavní. A tady na motorkářské návštěvě jde hodně návštěvníků ještě do „štamprdle“.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše