Motosalon

Translation is not available.

Czech Stunt Grand Prix má skvělou atmosféru

Za pavilonem Z vznikla speciální aréna, která hostí první mistrovství kaskadérů pod názvem Czech Stunt Grand Prix. Za pořádáním stojí organizátor světové soutěže Czech Stunt Day Adam Peschel, který novou akci připravuje s pořadateli Motosalonu. „Byl to společný nápad, jak uspořádat něco tady na výstavišti v rámci veletrhu, který je opravdovým svátkem pro motorkáře,“ řekl. Po prvních dvou dnech si chválí jak výkony jezdců, tak zájem diváků a celkovou atmosféru veletrhu.

Kaskadéři uchvátili publikum

Kaskadér musí skvěle ovládat motorku, musí mít výbornou koordinaci pohybu a skvělou rovnováhu. Při jízdě na zadních se mnohdy země stroj dotýká jen plochou velikosti dlaně a celá dvěstěkilová mašina se svým jezdcem doslova levituje. I proto je sledování výkonů odvážných jezdců doslova dechberoucí. „Dnešní atmosféra byla perfektní, i když byla deštivá a mokrá. Návštěvníci objevili naši novinku a začali k nám opakovaně chodit na kvalifikace a tréninky, které probíhají v daných blocích. Takže diváků bylo mnoho a jezdci byli výborní, zvládali to velmi dobře,“ pochvaluje si Adam Peschel. Přiznal také, že jedna rozbitá motorka už je, ale to k branži zkrátka patří. „Věřím, že ji opraví a zítra bude pokračovat v semifinále,“ říká Peschel.

Super show a na závěr skutečný boj o finále!

Sobotní semifinálové jízdy se jedou v kategorii profesionál a amatér. „Samozřejmě v průběhu programu je vložen i doprovodný program, třeba závod driftovacího auta o výkonu 400 koní versus motocyklový kaskadér. Budou tu i elektromotorky nebo show našeho Special Brothers Teamu. V neděli bude finálová dvanáctka, tedy 12 nejlepších kaskadérů pojede finále ve třech skupinách dle pořadí a opět zde bude skvělý program. Myslím, že neděle bude opravdu boží, s tou pravou vyhrocenou atmosférou, kde se ukáže, jak jezdci zvládnou trému, zda se jízda povede, vydrží motorka apod. Tam se bude bojovat o první místa,“ usmívá se organizátor.

Adam Peschel má kaskadéřinu jako životní styl

Byl třetí na World Champion v Dubaji, druhý na Mistrovství Evropy ve Francii, v roce 2016 si odvezl druhé místo z Irska. Přesto na otázku, co považuje za svůj největší úspěch, odpověděl kaskadér Adam Peschel takto: „Vážím si úspěchů, ale pro mne osobně je tím největším úspěchem moje práce. To, co dělám, není jenom sport, koníček nebo práce. Je to můj životní styl. Žiju ho naplno, prožívám to dobré i špatné, zkrátka dělám, co mně baví a co mám rád. V tom podnikat, tvořit, něco měnit, někomu pomáhat – to je pro mě definice úspěchu.“

 

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše