Motosalon

Translation is not available.

MOTOSALON očima Standy Berkovce

Jak hodnotí letošní Motosalon Standa Berkovec, který se i v letošním roce ujal zahájení veletrhu i vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku?

Stejně tak mám radost, že se zde objevily české značky. Mezi nimi i Jawa, která sem konečně přivezla novou „kejvačku“, kterou vyrábí v Indii. Velikou radost mám i z toho, že můj kamarád Petr Knobloch dokázal vzkřísit značku Čechie-Böhmerland. A navíc ne tak, že by postavil jen nějakou repliku, ale postavil dvě zbrusu nové Čechie se skvělým designem Honzou Hrbkem, což je žák Václava Krále. Jedna je motorová s kompresorem, která byla přihlášená v anketě Motocykl roku, a ta druhá je elektrická, na které jsem jezdil v Liberci v soutěži Dědeček automobil. Všechno je to důkazem toho, že jsme motorkářský národ.

Dlouhodobě se zabývám také bezpečností, takže je skvělé, že Motosalon se stále nezapomíná věnovat ani prevenci bezpečného chování v dopravě. Návštěvníci zde najdou několik motoškol, je zde profesionální prezentace první pomoci First Help, Automotodrom Brno dělá několik motocyklových akademií a škol. Tohle všechno přispívá k tomu, že se motorkáři při jízdě chovají zodpovědněji a dbají více na bezpečnost. Motosalon tedy není jen výstavou krásných motorek a nádherných dam, ale dělá i osvětu. A podle mě dělá větší osvětu, než dělá stát. To je pro mě snad to nejcennější, protože je škoda každého zmařeného života. Tohle se týká i doplňků, helem, nových technologií, airbagových vest.

Kdybych to měl shrnout, tak moje nadšení je opravdu komplexní. A to nemluvím o tom, že jsme nadšení, že veletrh vůbec je, protože v této době jsme jediná evropská výstava světového významu, která se uskutečnila a probíhá naprosto standardně v souladu s Jihomoravskou hygienickou stanicí. Moc se mi líbilo, jak pořadatelé pružně dokázali reagovat na tyto mimořádné podmínky. Všude na toaletách jsou dezinfekční mýdla, dostatek papírů a utěrek. Skvěle funguje i úklidová služba, takže se opravdu mimořádně dbá na čistotu.

Celkově jsem tedy nadšený a myslím, že tato vysoká úroveň Motosalonu je potvrzena i skvělou návštěvností.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše