Motosalon

Translation is not available.

Nové enduro a streetfighter Harley-Davidson poprvé v ČR

Harley-Davidson na Motosalonu vystavuje revoluční modely Pan America a Bronx, které přijdou na trh na konci tohoto roku. Obě motorky jsou zatím vedené jako prototypy a do finální produkční verze se ještě může pár detailů změnit, ale to hlavní už víme. Cestovní maxienduro s devatenácti palcovým předním a sedmnácti palcovým zadním kolem je naladěné na 145 koní maximálního výkonu a točivý moment více než 122 Nm.

Harley-Davidson Pan America

Nový motor Revolution Max o objemu 1250 ccm a úhlem válců 60 stupňů do jisté míry vychází ze základu ustaveného kdysi vodou chlazenou řadou V-Rodů. Ortodoxní Harleyáři se nemusejí bát, o pětačtyřicetistupňové vzducháče určitě nepřijdou, jak na tiskové konferenci ujistil Martin Heřmanský, pro americkou značku vždy bude tím hlavním cruiserová identita mohutných vzduchem chlazených motorů.

Harley Davidson Bronx

Streetfighter bude mít téměř stejný motor, ale s objemem s objemem 975 kubíků a bude mít výkon více než 115 koní a točivý moment více než 95 Nm. Na litrový dvouválec solidní hodnoty. Silniční, vlastně spíš „uliční“ model má kratší stavbu a náznaky připomíná elektrický naháč Livewire, který je zaparkovaný hned vedle.

Na úvodní tiskovce nechyběl ani ambasador značky Honza Toužimský, vášnivý motorkář a frontman skupiny Akarain, který prozradil svoji náklonnost k novým Softailům, v expozici je pak i lákadlo pro děti, obrovský Fat Bob v životní velikosti, ovšem postavený ze statisíců kostiček lega.

 

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše