Motosalon

Translation is not available.

Ollie Roučková je nejúspěšnější českou rallye závodnicí všech dob

Ollie Roučková je první Češka, která dojela do cíle nejtěžšího závodu Dakar Rallye. V lednu 2018 závodila v kategorii čtyřkolek, a je to prvenství, které jí už nikdy nikdo nevezme. V celkovém pořadí čtyřkolek obsadila 26. místo, v kategorii motorek a čtyřkolek žen vybojovala bronzovou medaili. Ve stejném roce si vyjela svůj první titul mistra světa a vice mistra Evropy v kategorii FIM Bajas. O rok později opět pokořila nejtěžší rallye světa v bugině Can-Am Maverick X Rs a v kategorii SxS jí spolu s navigátorem Danielem Zelenkou patřila 20. příčka. Za zmínku jistě stojí, že nový stroj dostala k dispozici pouhý měsíc před odjezdem na závody, a přesto i na druhý pokus zdolala úskalí Dakar Rallye.

Po roce můžete opět potkat na Motosalonu Ollie Roučkovou a letos je poněkud barevnější, než-li dříve. Nabízela se tedy otázka, copak že je to za novinku.

Novinka je to, že mám kompletně nově přebarvenou čtyřkolku. Je žluto-růžová a není to tak, že bych změnila tým. To ne, ten zůstává stejný, ale protože mám hlavního partnera Big Shock, tak jsme se domluvili, že půjdu do žluté barvy. Ráda si navrhuji věci, a tak jsem dostala volnou ruku v tom, že si můžu navrhnout oblečení. Mám na sobě motocrossové, které jsem si sama nakreslila a cítím se v něm skvěle. Je to příjemné, jsou to nové materiály, je to takové hodně flexibilní, příjemně prodyšné, má to hodně odvětratelných částí, což na rallye bude dobré. Především se v tom nepotím a zároveň v tom není zima.

Pokud se nemýlím, tak vaše spolupráce je dlouhodobá. Kolik let už vlastně trvá?

Já už s nimi spolupracuji 12 let.  

Co vás ještě čeká na Motosalonu?

Čeká mě vystoupení na hlavním podiu, venkovní ježdění na place a u BESIPu. Mám ještě dvě besedy, takže jsem celý den v poklusu.

Co vás na letošním Motosalonu nadchlo, co překvapilo?

Já miluju všechny motorky a nadchnul mě Böhmerland. To, co vyrábí, je neskutečný a když to nastartují, tak je to naprosto neskutečný. Zaujaly mě také venkovní expozice. Jede se tady Mistrovství České republiky ve stuntu, což je zajímavé, a ne všude se to dá vidět. Co tady kluci vymýšlí, to je snad i proti fyzice.

Je tady skvělá Burger Arena, zavítala jste i tam?

Miluju všechny hamburgery, hlasovala jsem a nejvíc pro Pablo Escobara. Už mám asi šestý hambáč za ty tři dny a už mě tam znají.

Vezeš si domů i něco jiného kromě spokojeného žaludku?

Vezu si super zážitky a hlavně to, že jsem tady potkala všechny ty lidi, organizátory, protože bez nich by to nebylo tam, kde to je. Nebyla by to ta show, jaká to má být. Motosalon je prostě ta nejlepší akce roku pro motorkáře.

 Pokud porovnáš Prahu a Brno, jaké cítíš rozdíly?

Je to rozdíl, protože když jsem v Praze, tak musím být doma a jsem pod dohledem. Ale když se Motosalon koná v Brně, tak je to pro mě takový lepší. (smích)

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše