Motosalon

Translation is not available.

Petr Boháč: MOTOSALON je pro Automotodrom Brno začátkem sezóny

O kurzy jako motoškola je obrovský zájem a hodně lidí se na ni vrací a absolvuje ji každý rok. Firma nabízí ale i další kurzy pro začátečníky na ploše polygonu, kde si začátečníci i pokročilí mohou vše v pohodě osahat a svoji motorku pořádně poznat.

Co znamená Motosalon v Brně pro brněnskou motorkářskou chloubu, závodní brněnský automotodrom?

Znamená to hodně, je to pro nás důležitý začátek sezóny. Každoročně zde prezentujeme všechny svoje služby a produkty, ale hlavně se zde potkáme se všemi příznivci motorek. Je to znamení, že zima končí a začíná skvělá sezóna plná vzrušujících akcí jako MotoGP.

Motorkářům nabízíte hodně dalších akcí a produktů. Nyní jsou hodně vyhledávané motoškoly, tam asi máte velkou výhodu?

Určitě díky zázemí a všestrannému prostředí máme výhodu, že můžeme nabídnout dráhu, polygon, terén a dostatek dalších ploch. Největší zájem je samozřejmě o velkou dráhu, kde se v rámci silniční motoškoly učí základy sportovní jízdy za dohledu instruktorů jako je Karel Abrahám, Pepa Sršeň nebo Karel Táborský. O naši motoškolu je obrovský zájem a hodně lidí se na ni vrací a absolvuje ji každý rok. Nabízíme ale i další kurzy pro začátečníky na ploše polygonu, kde si začátečníci i pokročilí mohou vše v pohodě osahat a svoji motorku pořádně poznat.

Okruh je známý hlavně asfaltem, jak je to s terénem a výjezdy do lesa?

Máme opět výhodu, že závodní dráha je v krásném přírodním prostředí a můžeme vyrážet na terénní kurzy s vybudovanou speciální terénní tratí. Pro enduro motorkáře máme dva kurzy, pro cestovní endura i pro ostřejší crossové stroje. To rozpětí je opravdu od A až do Z.

Běžný motorkář si často netroufne vyrazit na volné jízdy, kde se často jezdí hodně ostře a testují zde závodníci. Mají i takoví motorkáři možnost si okruh vyzkoušet?

Volné jízdy, resp. jízdy pro veřejnost, jsou i pro takovéto zájemce, po zaplacení půlhodiny na velké dráze si každý najde své tempo. Pokud by si někdo na volné jízdy opravdu netroufal, jsou tu i speciální akce, kde se každý může na vlastní motorce seznámit s dráhou. Každoročně na konci sezony na začátku října pořádáme vzpomínku na smrt Marca Simoncelliho a tato hromadná jízda se časem překlopila i na rekordní sraz motocyklové veřejnosti a jsme rádi, že na začátku října mají všichni příležitost se potkat, zavzpomínat a projet se po dráze, kde jezdí piloti MotoGP.

Nakonec nepříjemná otázka na budoucnost a MotoGP. Teď jsou zrušeny dva závody MotoGP v Thajsku a Kataru kvůli „koronaviru“, reagujete na to nějak?

Nepředpokládáme, že by se ještě v srpnu mělo něco zásadního odehrávat. Je to komplikace, ale my si vcelku rozumně myslíme, že do srpna se vše vyřeší a všechna omezení padnou. Na druhou stranu jsme to vzali jako přípravu a prevenci i do budoucnosti a v areálu připravujeme desinfekční stanice a infrastrukturu i pro takové situace. Ale jak říkám, hlavní závod v Brně bude za 5 měsíců a do té doby, kdo ví.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše