Motosalon

Translation is not available.

Soutěž mechaniků Europacup 2020 vyhráli Švýcaři

Na veletrhu Motosalon proběhla v pátek 6. 3. 2020 jedinečná akce, v rámci které se studenti učebního oboru Mechanik motocyklů ze šesti států utkali v odborné soutěži mechaniků Europacup 2020. Zatímco vloni při mistrovství Europacup 2019 slavila brněnská škola vítězství, letošní ročník ovládli Švýcaři. Žáci z brněnské školy Integrovaná střední škola automobilní vybojovali třetí místo.

Letošní již 12. ročník mezinárodní soutěže Europacup, pořádaný Integrovanou střední školou automobilní, se skládal z praktických úkolů pro mechaniky jednostopých vozidel ve dvou kategoriích: motocykly a jízdní kola. Soutěž měla za cíl především porovnat studijní a systémové složky zúčastněných států, zvýšit kvalitu odborné práce a umožnit nadaným studentům jejich další rozvoj v oboru jednostopých vozidel. A díky medializaci samozřejmě také upozornit širokou veřejnost na význam a potřebu vzdělávání.

Zúčastněné státy byly zastoupeny těmito pilotními školami:

Integrovaná střední škola automobilní, Brno, Česká republika

Bundesinnungsverband für das Deutsche Zweiradmechaniker-Handwerk, Bonn, Německo

Berufsschule für Kraftfahrzeugtechnik, Vídeň, Rakousko

Schweizerischer Fahrrad- und Motorrad-Gewerbe-Verband, Aarau, Švýcarsko

Koning Willem I College, Mobiliteit & Logistiek, s-Hertogenbosch, Nizozemsko

Zespół Szkół Budowlanych im. Rogera Sławskiego, Poznań, Polsko

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše