Stavební veletrh Brno

Translation is not available.

Experti na trvale udržitelné stavebnictví se sešli v pavilonu V

Začal veletržní Festival architektury, který pod jednou střechou sdružuje nejvýznamnější jména a projekty udržitelné architektury.

Klimatická změna klepe na dveře a hlavním tématem letošního ročníku Stavebního veletrhu je výstavba šetrná k životnímu prostředí. Vůbec poprvé se na Stavebním veletrhu koná Festival architektury, kde se sešli urbanisté, architekti, projektanti i stavaři, kteří se vážně zabývají hospodárným nakládáním se zdroji a adaptací budov a měst na měnící se klimatické podmínky. Už od otevření pavilonu V je ve festivalovém koutě živo a na pódiu se postupně střídají experti na různé oblasti. Hlavními dopoledními tématy jsou příkladné hospodaření s vodou a zelená infrastruktura na horizontu 2030.

Na úvod všechny přivítala hlavní organizátorka prvního Festivalu architektury Tereza Zikmundová a odborný garant Petr Selník. Tento mezinárodně uznávaný odborník na výzkum a realizaci zelených střech a vegetačních konstrukcí zároveň vysvětlil, co je cílem této nové akce. „Měli bychom se domluvit, jak dál v udržitelné architektuře. Do roku 2030 máme splnit nemalé cíle, které nám stanovila spousta různých organizací včetně Evropské unie. Město Brno má své cíle, stát má požadavky, a pokud to všechno máme efektivně naplnit, jediným způsobem je domluvit se. Proto to já osobně dělám a doufám, že proto jste na Festivalu architektury i vy,“ řekl Petr Selník posluchačům a dodal: „Chceme se posunout dál, ale měli byste se bavit a užít si to tady. Není to konference, je to festival!“

Na programu úvodního dne Festivalu architektury je třeba rozhovor Lukáše Hejlíka s architektem Ondřejem Chybíkem, prezentace České ceny za architekturu, workshop s ukázkou využití 3D tisku nebo sekce věnovaná cirkulární ekonomice. Více informací a program dalších tří dnů najdete na www.festival-architektury.cz

More news from the fair trade

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše