SALIMA

Translation is not available.

Na kuchařské show ochutnáte kapra, kachnu i jelena

Chuťové pohárky „jedou“ naplno, sliny se sbíhají u všech stánků. Kdo by si chtěl dát hned celý chod, určitě by si neměl nechat ujít gastronomickou show Gastrofest. Špičkoví kuchaři na něm budou vařit za přihlížení diváků, kteří hotové pokrmy budou moci rovnou ochutnat.

Každý den se bude vařit odlišný pokrm se zaměřením na určité suroviny. Na talíři se tak objeví například hovězí pupek s celerovým purée a černými brambory, letní fettucine s kalamáry nebo marinovaný kapr s křenovo-koprovou omáčkou. Pro ty, kteří holdují blízkovýchodní kuchyni, pak kuchaři vyšperkují zapečeného lososa s humusem a salátem tabbuleh – ten se vaří dnes.

Na pódiu se vystřídá řada léty zkušených mistrů kuchařského řemesla. „Jsem moc rád, že nás během čtyř veletržních dní navštíví jednička mezi všemi kuchaři Miroslav Dušek. Část svého pracovního života prožil ve Spojených státech. Vařil dokonce i pro několik amerických prezidentů,“ zve na kuchařskou podívanou šéf Gastrofestu Vladimír Tůma.

Mezi další kuchařské hvězdy, které na veletrh SALIMA zavítají, patří také Radek Příhonský a Tomáš Böhm, který vařil hostům na většině českých ambasád po světě. „Bez přehánění ho považuji za jednoho z nejlepších tuzemských kuchařů. Rozhodně je na co se těšit,“ doplňuje Tůma.

A na co se můžete po celou dobu Salimy těšit? Podívejte se na podrobný rozpis show.

 

 GASTROFEST, pavilon A

 

27. února

 

9.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

10.00

Mirek Dušek

Zapečený losos s hummusem a tabouleh

11.00

Vlado Bodina

Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou

12.00

Mirek Dušek

Zapečený losos s hummusem a tabouleh

13.00

Vlado Bodina

Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou

14.00

Mirek Dušek

Zapečený losos s hummusem a tabouleh

15.00

Vlado Bodina

Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou

16.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

 

28. února

 

9.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

10.00

Mirek Dušek

Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem

11.00

Vlado Bodina

Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace

12.00

Mirek Dušek

Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem

13.00

Vlado Bodina

Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace

14.00

Mirek Dušek

Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem

15.00

Vlado Bodina

Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace

16.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

 

1. března

 

9.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

10.00

Mirek Dušek

Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže

11.00

Tomáš Böhm

Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami

12.00

Mirek Dušek

Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže

13.00

Tomáš Böhm

Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami

14.00

Mirek Dušek

Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže

15.00

Tomáš Böhm

Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami

16.00

Rosťa Trachta

Letní fettucinne s kalamáry

 

2. března 

 

10.00

Mirek Dušek

Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem

11.00

Tomáš Böhm

Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou

12.00

Mirek Dušek

Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem

13.00

Tomáš Böhm

Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou

14.00

Mirek Dušek

Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem

15.00

Tomáš Böhm

Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou


Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše