SALIMA

Translation is not available.

VAC-STAR: technologii Sous-Vide si zamilují šéfkuchaři i ženy v domácnosti

Kdo se vydá v pavilonu V na stánek švýcarské společnosti VAC-STAR, může obdivovat moderní vakuové technologie i práci šéfkuchařů.

Po dva dny jsme zde mohli vidět Zdeňka Marcína, známého z pořadu Kuchař ví na Streamu, dnes ho vystřídal jeho kolega Lukáš Černý. Oba se při vaření ukázali jako znalci metody Sous-Vide, šetrného a pomalého vaření ve vakuu. „Připravoval se tu losos nebo hovězí i vepřová žebírka, což jsou pokrmy, na kterých se dá krásně ukázat, jak dobře jsou udělané. S metodou Sous-Vide to není problém, maso bude vždy křehké,“ říká jednatelka společnosti VAC-STAR Veronika Sejkorová.

Princip zmíněné technologie spočívá v pomalém vaření a nízké teplotě, která se pohybuje mezi 56 až 95 °C. Pro takovou přípravu pokrmů slouží varné boxy a vodní lázně Vac-Star. „Výhodou je, že potravina neztrácí na objemu, nepřichází o živiny a jde o zdravý způsob vaření. V nabídce společnosti je profesionální vybavení, stejně tak jako vybavení pro domácí přípravu,“ dodává Veronika Sejkorová, která ukazuje na stánku i tři novinky - hlavice na Sous-Vide vaření s jednoduchých ovládáním, vybavené dotykovým displejem, a nový stroj na vakuování. „Chceme, aby naše stroje byly pro uživatele co nejjednodušší, nejpraktičtější a zákazníkům vyhovovaly.“   

Společnost VAC-STAR, která začala s výrobou vakuových balicích strojů a techniky v roce 1972 a dnes je v této oblasti globálním hráčem na trhu, má svoji výrobu také v České republice v Pardubicích. Její produkty pomáhají restauracím, řeznictvím, ale i kuchyním včetně těch domácích zajistit dlouhou trvanlivost různých pokrmů. Například vakuování chilli, rajčat, paprik, ořechů, sýrů, brambor, masa do mrazáku nebo hotových svačin je efektivním a rychlým způsobem, jak udržet hotová jídla i potraviny čerstvé. Vakuovat lze potraviny i uvařené. Společnost sama tvrdí, že není nad spojení švýcarské preciznosti a české kvality.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše