Motosalon

Brno Revival – kvalita, která trvá

Luxusní zlatý Mercedes z 50. let, slavná formule Drak II a několik překrásných historických motorek včetně Ulstru z roku 1929 se sajdkárou – to vše najdeme v poutavé expozici Brno Revival v pavilonu F. Ve stánku se skví unikátní veterány, všechny plně funkční. Zmíněný Ulster, vzduchem chlazený OHV jednoválec Rudge Four, je dokonce vítězem závodu do vrchu Zbraslav – Jíloviště. Všechny exponáty jsou živou pozvánkou na další ročník tradičního festivalu rychlostí Brno Revival, který proběhne na brněnském výstavišti 20.–21. června 2020.

Festival rychlostí mezi pavilony

Akce, která po půl století oživila svoji tradici, je stále divácky mimořádně atraktivní. První jízdy se na výstavišti odehrávaly v letech 1935 až 1967 a do areálu se vrátily v roce 2017. Minulý rok se mezi veletržními pavilony prohánělo přes dvě stě historických sportovních i závodních motocyklů a automobilů. Mezi jezdci byl například Otto Buchberger se svojí formulí F-3 Drak II, kterou v polovině šedesátých let sám postavil. Letos se Revival pojede na původní dráze, které se slangově říkalo rohlík. „Trať byla ve tvaru rohlíku a vedla kolem pavilonu A. My jsme ji částečně zachovali, objíždí se pavilony A a V a vrací se zpět,“ popsala zástupce organizátorů, Kateřina Kupková. Na nezájem návštěvníků si nemůže stěžovat, lidem se jízdy veteránů líbí včetně dynamické trati, která obsahuje i užší, technicky náročnější úseky.

Organizátoři akce si pro vás připravili krásné originální letáčky s motivem letošního ročníku a také speciální časopis Motor Journal, jehož původní autorské články o historických vozidlech nenajdete nikde jinde než na jeho stránkách. Kvalita veteránů zkrátka přetrvává a roky jí rozhodně na kráse neubírají.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše