Motosalon

Kdybych byla celá bílá, jak ta Jawa...

Výrobci legendárních motocyklů JAWA skutečně prodali i několik bílých verzí, ale místo dvěstěpadesátky z písně Věry Špinarové na jejich stánku najdeme třistapadesátky a z barev převládá červená. „Přivezli jsme si klasickou trojici motocyklů jawa 350 OHC, je to základní model OHC v červeném provedení, potom v černém s přípojným vozíčkem PAV.

Tyto motocykly jsme začali prodávat v roce 2017 a v roce 2018 následoval model Jawa 350 OHC Special. Vloni jsme představili třetí do rodiny třistapadesátek, a to byl OHC Scrambler. Ty zde máme ve třech barevných provedeních, novinkou je černá verze,“ představuje kolekci Jiří Kraft, obchodní manažer společnosti JAWA.

Česká premiéra z Indie

Posledním motocyklem, který je na stánku k vidění, je často skloňovaná JAWA 300 CL, která je vyráběná v Indii. „S Indií jsme začali zhruba v roce 2016 spolupracovat na tomto novém motocyklu, Indie má od nás pronajaté logo a druhé polovině minulého roku zahájila sériovou indického provedení Jawy 300. V Česku je to v zásadě premiéra,“ uvádí obchodní manažer. Na stánku je k vidění indické provedení motocyklu, evropská verze se v některých detailech liší – například v Evropě není potřeba vepředu umístěné registrační číslo.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše