Motosalon

Koncept Royal Enfield vzniká přímo na výstavě

Nejstarší stále vyráběný motocykl na světě a zároveň úplně nejnovější motocykl na světě, tuto kombinaci návštěvníkům předvádí legendární britsko-indická značka Royal Enfield.

Model Royal Enfield Bullet a Classi je na trhu už od roku 1932, a v podstatě vypadá a jezdí stále stejně. Začínal jako 350 a dotáhl to až na elektronické vstřikování a objem 500. A až letos narazil dlouhozdvihový vzduchem chlazený dvouválec na neúprosné emisní limity Euro 5 i na konkurenci novějších dvouválcových šestistovek stejné značky. Král je mrtvý, ať žije král!

Návštěvníci veletrhu zároveň mohou v expozici Enfieldu na vlastní oči sledovat stavbu konceptu sportovního kapotovaného stroje, založeného na rámu a motoru z modelu Continental GT 650 Twin.  Koncept vzniká ve spolupráci s plzeňskou Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara a studenti naživo předvádí práce na úpravě designu kapotáže, při tiskové konferenci jsme sledovali potahování speciálními elastickými polepy.

Royal Enfield má za poslední dva roky na českém trhu obrovský úspěch díky výbornému poměru výkonu, ceny a tradice. To je také důvod, proč je nová řada Interceptor 650 Twin vyhledávaným základem pro stavbu customů, hlavně ve stylu Scrambler a Café racer. To podpořil i importér značky, společnost Vintage Garage, která vyhlásila soutěž „Royal KickStart Battle“ a v neděli ve své expozici vyhlásí vítězné přestavby založené na modelech Bullet 500 a Classic 500.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše