Motosalon

Liška a Révai se chystají do divočiny

Jedním z témat letošního veletrhu jsou Zlaté české ručičky. Většinou je mají mechanici, ale co když vyrazíte na dlouhý výlet cestou necestou někam do divočiny daleko od domova a musíte si pomoci sám, jako třeba Vandráci alias Vagamundos. Vloni byli ve Střední Americe, letos se chystají do Papua Nové Guineji, poradí si?

„Já nic neopravuju, ale teď si alespoň ten řetěz namažu, když nebudu mít kardan,“ dušoval se jeden z týmu, herec Jan Révai, který do terénu vyrazí na své nové Yamaze Tenéré 700. Prozradil taky, že si přibalí antimalarika a tajnou multifunkční armádní lopatu. Druhý z herců, Pavel Liška, si prý také něco přibalí, co to bude ale neprozradil.

Co se týče oprav, tak by rád na sobě zapracoval, protože si toho moc opravit neumí a pokud ano, zabírá mu to prý příliš mnoho času. Do nové destinace vyjede na své čtyři roky staré Africe. Kolik kilometrů bude cesta mít, žádný z nich netuší. „Papua Nová Guinea je jedna z posledních největších divočin na světě. Silnic tam moc není, někde budeme muset plout po řece lodí, někde přeletět letadlem,“ vysvětlil Pavel Liška, který destinaci navrhl, respektive mu ji vloni doporučil jeho vzor Dr. Stingl. Jan Révai původně navrhoval cestu do Číny, ta však padla.

Do Číny nejedou, na Motosalonu je potkáte!

Popovídat si s Vandráky můžete i na letošním Motosalonu, kde budou jak na zahájení, tak na svých vtipných, poučných a netradičních besedách. Dozvíte se na nich poutavou formou ty nejzajímavější historky ze zákulisí cest.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše