SALIMA 2018

BERTO vrací masným výrobkům opravdovou chuť

Pravá šunka s 99% podílem masa, pikantní Záhorácka štiplavá klobása nebo Podracké viršle - párky vyráběné podle tradiční receptury, které obsahují 93 % masa, ale přesto jsou šťavnaté a po skousnutá krásně puknou. Stánek plný chutí otevřela slovenská firmo BERTO v pavilonu A2 a její premiérová účast měla velký úspěch.

Poctivé řeznické řemeslo ze Záhoří, píše se v logu firmy BERTO, kterou Ignác Bertovič založil v roce 1991 jako malý rodinný podnik. Navázal tak na několikagenerační rodinnou tradici a hrdost na zděděné řemeslo začal prokazovat vysokou kvalitou. Dnes ve Vysoké nad Moravou zaměstnává už 150 osob a vyváží do několika zemí včetně České republiky. O směřování své firmy má majitel jasno: nekompromisní kvalita a tradiční receptury s využitím moderních technologií. Vrací tak dobré jméno některým tradičním výrobkům, kterým cenový boj posledních desetiletí v očích zákazníků pošramotil pověst.

V průběhu tří let jsme úplně změnili produktové portfolio a nastavili vysokou kvalitu. Hrajeme si s chutěmi a technologiemi, spolupracujeme s firmami ze Švýcarska, z Německa, s českými i slovenskými společnostmi. Snažíme se výrobkům dát opravdovou chuť, takovou, jakou měly dříve. S tím je spojená vyšší cena, ale laciné věci už dělat nechceme. Snížit cenu a snížit kvalitu, pak znovu snížit cenu a snížit kvalitu, to nikam nevede. V cenovém boji totiž nemůže vyhrát nikdo ,” říká Ignác Bertovič. Nově se zaměřil třeba na výrobu celosvalových šunek, ale vylepšuje i měkké výrobky, jako je Záhorácká buršla nebo Záhorácky parízer. “Snažíme se dělat exkluzivní věci, ne laciné, a dáváme jim maximum. Třeba Podracké viršle je novinka, které jsem věnoval rok, abychom u párků mohli mít 93% podíl masa. To u párků není běžné, protože takový párek je tuhý a suchý, ale ten náš je šťavnatý a puká, je to opravdový párek,” popisuje Ignác Bertovič složitou výrobní alchymii. Jak dodává, je to o technologiích, ale také o kvalitních surovinách a umění je nakombinovat. Vedle podílu masa je důležitý i obsah tuku, který dává výrobku chuť a rozpouští většinu koření.

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše