SALIMA 2018

Čokoládovna Troubelice, kousek Ekvádoru na Hané

Rodinný podnik zaměřený na dovoz kakaových bobů z Ekvádoru a výrobu vysoce kvalitní čokolády na veletrh SALIMA znovu přivezl spoustu novinek, mimo jiné proteinovou čokoládu, hořkou čokoládu s levandulí nebo kávu z Údolí dlouhověkosti.

Čokoládovna Troubelice v Brně poprvé vystavovala před čtyřmi lety, teprve několik měsíců poté, co vyrobila první tabulku čokolády. Hned za ni získala Zlatou Salimu a před dvěma lety ještě jednu. Rodinný podnik úzce svázaný s Ekvádorem se totiž zaměřil na nekompromisní kvalitu. Ekvádorské dodavatele kakaových bobů si pečlivě vybírá a zástupce firmy na místě osobně dohlíží na sklizeň, následný nákup surovin i nakládku zboží. Výsledným produktem je pravá česká čokoláda vyrobená přímo z kakaových bobů, bez použití polotovarů, zahušťovadel, aroma či jiných chemických látek. Místo bílého cukru se čokolády z Troubelic sladí panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, nerafinovanou a nezbavenou melasy, což je zdravá varianta slazení. Návštěvníci veletrhu Salima je mohou ochutnat v pavilonu A2, kde firma představuje svůj stále bohatší sortiment.

„Nabídku pořád rozšiřujeme, protože nechceme zůstat jen u čokolády, ale stále je to Ekvádor,“ říká Jitka Bačíková, sestra majitele Čokoládovny Troubelice. Novinek připravených speciálně pro premiéru na Salimě je opravdu hodně. „Představujeme tady sedm nových druhů čokolád – bílou, hořkou a mléčnou s kakaovými boby, pak hořkou čokoládu s levandulí, mléčnou i hořkou čokoládu s celými mandlemi a proteinovou čokoládu, do které přidáváme syrovátkový koncentrát, což ocení třeba sportovci. Z řady zdravých výrobků představujeme jako novinku prášek chocho, kterému se říká také altramuz. Tento druh vlčího bobu se používá ve zdravé výživě, protože obsahuje 43 % bílkovin, takže vhodný pro sportovce a lidi, kteří chtějí do stravy doplnit rostlinné bílkoviny,“ vysvětluje Jitka Bačíková. Čokoládovna Troubelice do Brna přivezla také kávu Vilcabamba z Údolí dlouhověkosti, další novinkou je Moringa - čaj z listů stromu života - a hrubozrnná mořská sůl lahodné chuti. Veškerý sortiment pochází z Ekvádoru a jedinou výjimku tvoří Maca pura - indiánské afrodiziakum z Peru.

„Zákazníky k nám přivádí kvalita. Jedná se převážně o ruční výrobu a také víme, jaké suroviny používáme. Chuť našich čokolád je tak úplně jiná než u výrobků koupených v supermarketu,“ říká Jitka Bačíková a dodává: „Na Salimě vystavujeme už potřetí a je to pro nás otázka prestiže. V Brně se nám hodně líbí, můžeme tady návštěvníkům ukázat, jaké máme novinky, a také získáváme nové zákazníky. Našimi odběrateli jsou jak koncoví klienti přes internetový obchod, tak prodejny zdravé výživy, kavárny nebo specializované obchody.“

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše